Osumnjičeni za ubojstvo Maddie pod istragom i za zvjersko mučenje i ubojstvo dječaka

Foto: EPA, BKA

MUŠKARAC koji je glavni osumnjičeni za otmicu i ubojstvo Madeleine McCann sada je pod istragom i za silovanje i ubojstvo 13-godišnjeg dječaka u Frankfurtu, javljaju njemački mediji.

Kako piše Frankfurter Neuer Presse, Christian Brueckner sada je potencijalni osumnjičeni i za ubojstvo Tristana Brubacha u ožujku 1998. godine.

Zvjersko mučenje dječaka od 13 godina

Brubachovo tijelo je pronađeno u prolazu poznatom kao Liederbach u blizini stanice vlaka u okrugu Hochst u gradu Frankfurtu. 

Dječak je pretučen, zadavljen, silovan i mučen, javlja se u izvješćima. Uzrok smrti bio je dugi rez preko vrata, a tijelo mu je bilo unakaženo. Neki dijelovi tijela su uklonjeni i nikada nisu pronađeni. Tristan Brubach je, kada je zvjerski mučen i ubijen, imao 13 godina. 

Frankfurter Neue Presse piše kako je policija izvijestila da je ubojica Tristanu odrezao testise te kako policija vjeruje da se radi o svojevrsnom trofeju za ubojicu. Policija još uvijek utvrđuje odgovara li to psihološkom profilu Christiana Bruecknera, osumnjičenog za ubojstvo Maddie McCann.

Tinejdžeri vidjeli ubojicu?

Troje tinejdžera tada je navodno vidjelo ubojicu te su policiji dali opis koji je navodno sličan Brueckneru. 

Oko 3:20 sati, Tristana Brubacha je troje tinejdžera vidjelo živog u Frankfurtu, a desetak minuta kasnije su vidjeli muškarca u prolazu kako nešto stavlja na platformu od betona i radi nešto s tim što je stavio na platformu. 

Tužitelji vjeruju da su tinejdžeri vidjeli ubojstvo, ali kako nisu shvatili što gledaju.

Istražitelji traže poveznice sa Maddieinim slučajem

Godinu dana kasnije, u ožujku 1999. godine, Brubachov ruksak je pronađen u šumi u Niedernhausenu, oko 25 kilometara od mjesta zločina. U ruksaku je bila karta Njemačke na češkom jeziku.

Burbach nije govorio češki jezik pa se vjeruje kako mapa nije pripadala njemu. No zbog nje su istražitelji proširili istragu na Češku i Slovačku. Jasnih tragova nije bilo. 

Glavni tužitelj, Noah Kruger, rekao je Bildu kako provjeravaju ima li poveznica između ovih slučajeva. 

“To nije neobično, rutinski je. Slijed događaja i skica osumnjičenog iz Tristanovog slučaja mogla bi biti slična”, dodao je. 


 

Pročitajte više