Osumnjičeni za ubojstvo Danke dao novi iskaz. Rekao zašto se zaustavio kod deponija

Foto: Mateja Beljan/Telegraf

Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić (2) u Banjskom polju, danas je ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. On je ostao pri svom prvom iskazu, koji je dao početkom lipnja, piše Nova.rs. Tada je rekao da je kobnog dana bio u Banjskom polju u okolini Bora, ali da nije vidio Danku Ilić niti je udario službenim automobilom.

Prema saznanjima portala Nova.rs, Janković je danas odgovarao na dodatna pitanja tužitelja o svom kretanju tog dana. "On je objasnio i tijek kretanja nakon što je navodno Danka udarena, odnosno objasnio da je razlog zadržavanja pored deponija na Starobanjskom putu taj što je morao obaviti telefonski razgovor“, navodi izvor portala Nova.rs.

Rekao je da su policajci od njega iznudili priznanje

Podsjetimo, na prethodnom saslušanju početkom lipnja, Janković je potvrdio je da je kobnog dana bio u tom selu u okolini Bora s kolegom iz Vodovoda Dejanom Dragijevićem, ali i negirao da su njih dvojica tog dana vidjela Danku Ilić, kao i to da su je udarili službenim automobilom. Međutim, ono što je tada ostalo nezapaženo su tvrdnje osumnjičenog Jankovića da mu je iskaz u policiji iznuđen, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Zaječaru formiralo predmet.

"Više javno tužilaštvo u Zaječaru je formiralo predmet u vezi okolnosti koje je osumnjičeni Srđan Janković izjavio prilikom saslušanja u ovom tužilaštvu, a vezano za okolnosti saslušanja u policiji", naveli su za Novu.rs iz VJT u Zaječaru. Danka Ilić nestala je 26. ožujka. Do danas nije pronađena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.