Osumnjičenik pokušao pobjeći iz zadarske policije, udario policajca nogom u prsa

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

Zadarski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji je zbog počinjenja više kaznenih djela danas predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Jučer poslijepodne, oko 17.30, za vrijeme dok se nalazio u službenim prostorijama policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja nad njim zbog sumnje u kazneno djelo razbojničke krađe i tjelesne ozljede, osumnjičeni 52-godišnjak je pokušao pobjeći iz zgrade pružajući aktivan otpor, da bi pritom nogom udario policijskog službenika u predjelu prsa.

Ubrzo je uz uporabu sredstava prisile savladan te je spriječen njegov daljnji aktivni otpor i bijeg. Kod policijskog službenika kojeg je fizički napao konstatirane su lake tjelesne ozljede, dok osumnjičenik nije ozlijeđen", priopćila je PU zadarska.

Ukrao cigarete u trgovačkom centru, zaposlenicu udario, ozlijedio člana obitelji

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja sumnjiči ga se da je jučer počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, a isto tako ga se sumnjiči kako je 28. lipnja oko 16:30 na Biogradskoj cesti u Zadru počinio kazneno djelo razbojničke krađe na štetu zaposlenice trgovačkog centra kada je otuđio cigarete te je udario rukom.

"Nadalje, sumnjiči ga se da je istog dana u Zadru počinio kazneno djelo tjelesne ozljede na štetu člana obitelji, kojeg je lakše ozlijedio.

Kaznena prijava zbog sumnje u kaznena djela prisile prema službenoj osobi, razbojničke krađe i tjelesne ozljede dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, a osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku", priopćila je PU zadarska.

Pročitajte više