Osumnjičeniku u slučaju nestanka Madeleine McCann automobil dignut u zrak

JUČER je u zrak odletio automobil 22-godišnjeg Sergeja Malinke, jednog od osumnjičenika u slučaju nestanka Madeleine McCann, inače suradnika osumnjičenog Roberta Murata, javlja Daily Mail.

Ruski računalni stručnjak Malinka je nakon što se probudio ustanovio kako je netko raznio njegov Audi A4. Automobil je bio parkiran u blizini njegova stana u Praia da Luzu, portugalskom ljetovalištu iz kojeg je u svibnju prošle godine nestala Maddy.

Pokraj uništenog automobila Malinku je dočekao i napis crvenim sprejem - "fala", što u prijevodu s portugalskog znači "progovori". "Tko je dovraga to napisao? Što točno želi da kažem? Vjerojatno je riječ o Robertu. Tu nemam što reći. Ljutit sam zbog ovog što je učinjeno i želim znati tko je to učinio", rekao je Malinka.

Policija je Malinku ispitala nakon što je utvrđeno da ga je u noći Madeleineinog nestanka, oko 23.40 sati, Murat nazvao. Nakon što su mu zaplijenjena računala, policija je utvrdila kako je obrisao sve podatke s hard diskova. Malinka tvrdi da ni na koji način nije povezan s nestankom male Maddy te da ga je policija tijekom ispitivanja pretukla kako bi priznao umiješanost.

I.M.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više