RAT HDZ-A I MOSTA Teške optužbe za uhljebljivanje u Vrgorcu

Foto: Index

MOST i HDZ možda dijele vlast na nacionalnoj razini, ali u Vrgorcu su kao pas i mačka. Predsjednik HDZ-a Vrgorac Željko Primorac danas je objavio da gradonačelnik Ante Pranić tjera iz vrtića troje djelatnika jer su članovi HDZ-a te da je oca smjestio u Odbor Gradskog vijeća za komunalu, što mu je nespojivo jer je u sporu s Gradom Vrgorcem za komunalnu naknadu. 

"Most je izgleda preuzeo obrazac ponašanja Željka Keruma u zapošljavanju i imenovanju uže i šire rodbine. Od kumova do očeva. Ne bi se željeli miješati u procese na razini države, ali molimo gradonačelnika i Most da nas poštede kerumizacije Vrgorca", drži Primorac.

Gradonačelnik: Imamo najskuplji vrtić

"Zaista sam sit notornih laži Željka Primorca. Imamo najskuplji vrtić u županiji po izdvajanju za zaposlene i gradskog proračuna, ako gledamo broj djece. Ima ih 150 i prema pedagoškom standardu za ovaj broj zaposlenih trebaju imati suglasnost osnivača, a što nisu imali. Nije riječ o čistkama, to što je netko uhljebljivao članove HDZ-a, to je njihov problem, a ne moj. Primorac nije rekao kako je novom sistematizacijom predviđen stručni djelatnik kojeg dosad vrtić nije imao i zbog čega je bio u prekršaju", odgovorio je gradonačelnik Vrgorca.

Kazao nam je par riječi oko imenovanja oca u Odbor Gradskog vijeća za komunalno uređenje, urbanizam i zaštitu okoliša.

"Najprije, njega je predložio Odbor za imenovanje. Ja sam rekao da se ne slažem. To nije odluka gradonačelnika, nego Gradskog vijeća. Moj otac nije u sporu, spor će biti zbog laži Željka Primorca jer pripremam tužbe za klevetanje. Nisam nikog zaposlio, za rad u Odboru se ne prima naknada, a Primorac je zadnji koji se može javiti s obzirom kako se on zaposlio bez natječaja na svoje novo radno mjesto u Konzervatorskom zavodu", kazao nam je Pranić. 

Otac gradonačelnika: Današnji HDZ u Vrgorcu je dno dna

Imenovanje Mirka Pranića, dugogodišnjeg šefa vrgoračkog SDP-a, podržali su i članovi njegove stranke. Pranićev nasljednik na čelu partije u Vrgorcu Rade Bobanac kazao nam je kako su oni bili za jer je riječ o stručnjaku koji je cijeli život radio u SIZ-ovima za komunalu.

"Ja sam tvorac vrgoračkog razvoja. Dvadeset godina sam bio direktor stručnih službi komunalnog i stambenog SIZ-a. Napravio sam u Vrgorcu više nego bilo tko, bio sam i predsjednik Odbora kada sam bio u Gradskom vijeću. Današnji HDZ u Vrgorcu je dno dna. Lupaju gluposti. U Odboru ne primam naknadu, niti od toga imam bilo kakvu korist", kazao nam je Mirko Pranić.

Pročitajte više