Otac nestale Francuskinje: Za nas nema sumnje, Anne Cecile je nađena

Foto: Facebook

"ZA NAS nema sumnje, Anne Cecile je pronađena. Nažalost, ne onako kako smo mi htjeli. Još uvijek čekamo službenu potvrdu, ali previše je indicija koje nam ukazuju da je to baš ona. Pitanje je dana kada ćemo dobiti potvrdu", rekao je Michel Pinnel, otac Francuskinje koja je prije par godina nestala u Slunju, na press konferenciji održanoj u subotu u Francuskoj.

Podsjetimo, početkom ovog tjedna policija bi trebala objaviti pripada li kostur nađen prošlog tjedna mladoj Francuskinji koja je nestala 2014. nakon što je u Slunju bila na festivalu. Također, još se ne zna niti je li stradala nesretnim slučajem ili je ubijena.

Iz karlovačke policije rekli su nam danas da nemaju još potvrde o tome kome pripada ljudski kostur.

Tijelo je pronađeno usred napuštenog sela uz jedan put

Predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić rekao je Hini da je grupa od sedam lovaca predvođena Krešom Otićem, predsjednikom Lovačkog društva Srnjak iz Tounja, pronašla ljudske kosti i o tome su obavijestili policiju. Bilo je to prošlog tjedna. Tijelo je, kažu, pronađeno usred napuštenog sela uz jedan put.

Kostur je pronađen u Tržiću Tounjskom koji je kilometar i pol udaljen od Tržića Primišljanskog, gdje se ljeti tradicionalno održava festival psihodelične glazbe Momento Demento, a na kojem je 2014. bila Francuskinja Anne-Cecile Pinel, kojoj se tada u dobi od 23 godine gubi svaki trag. Ni višekratne potrage velikog broja ljudi, policije, HGSS-a, ronioca, lovaca, pa i roditelja i prijatelja nestale djevojke nisu urodile pronalaskom.

Prostor na kojemu je nađeno tijelo bio je minski sumnjiv prostor

Pročelnik HGSS-ove Komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala rekao je da su pretraživanja zaista bila sveobuhvatna, ali da je prostor na kojem je ovo tijelo pronađeno na kartama HGSS-a tada bilo obilježeno kao minski sumnjiv prostor, o čemu imaju dokumente i karte Hrvatskog centra za razminiranje.

"Mi još sada ne znamo o kome je riječ, je li to doista tijelo Francuskinje za kojom smo tragali, ali mogu reći da tražeći nju nismo dozvoljavali da se ulazi u minski sumnjivi teren jer za neizvjestan ishod pretrage nisam dozvolio da se riskiraju životi naših ljudi. Tamo gdje su postojale table o minskoj opasnosti mi nismo ulazili, ali smo imali pretragu iz zraka, helikopterom", rekao je Butala i pozvao se na podatke i snimke HCR-a koji se i sada mogu naći na njihovim stranicama.

Pročitajte više