Otac u Podravini prodavao vlastito dijete za 2000 kuna

Foto: Hina

OTAC iz malog mjesta u Podravini prodavao je vlastito dijete po cijeni od 2000 kuna, piše Podravski.

Prodaju djeteta oglasio je na popularnom internetskom oglasniku, čiji su administratori u šoku odmah obavijestili policiju.

"Policija je opkolila cijelo naselje i ušla u njihovu kuću"


Kako Podravski doznaje iz izvora bliskih policiji, pripadnici interventne jedinice su uz pratnju djelatnika mjerodavnog centra za socijalnu skrb munjevito ušli u naselje i izuzeli svu djecu iz inače problematične obitelji.

"Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Sve se dogodilo u nekoliko minuta", ispričao je šokirani mještanin za Podravski.

Policija je zapriječila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s djetetom, a djelatnici Centra za socijalnu skrb su pod pratnjom interventnih policajaca ušli u kuću.

Petogodišnje dijete

"Centar za socijalnu skrb poduzeo je žurne mjere radi zaštite djece sukladno Obiteljskom zakonu te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece", kratko je danas priopćeno iz mjerodavnog Centra za socijalnu skrb.

Podravski doznaje da je riječ o djetetu starom pet godina, a Centar je iz obitelji, zbog ozbiljnosti situacije, odmah izuzeo i drugo dijete.

Djeca udomljena, otac se branio da je oglas postavio - slučajno

Oba djeteta su hitno udomljena, a oca koji je putem internetskog oglasnika objavio prodaju djeteta policija je kazneno prijavila “zbog sumnje u kaznena djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta”.

Otac se branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana. Na koncu, Županijsko državno odvjetništvo neće ga teretiti za kazneno djelo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava djeteta.

Pročitajte više