Otac ubijenog Luke: Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati

Foto: Screenshot N1

Zbog ubojstva Luke Bančića, 22-godišnjeg mladića koji je ubijen nožem na ulici u Splitu iz čista mira u noći s petka na subotu, danas u 16 sati ispred zgrade Županijskog suda u Splitu održava se mirni prosvjed Danas Luka, sutra JA!

'"Pozivam sve ljude da se danas pojave na prosvjedu, ne želim da se ikome više dogodi ovako nešto. Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati, osjeti bol i tugu, a da se zločincu ne izreče adekvatna kazna", poručio je u razgovoru za N1 Toni Bančić, otac ubijenog mladića.

"Zahvaljujem svim ljudima na podršci. Pomogli su mi da krenem dalje. Sva snaga i sve poruke gurnuli su mene i suprugu da ostanemo jaki i čvrsti te da se izborimo za sve što slijedi", zaključio je.

Podsjetimo, Luku Bančića na ulici je ovoga vikenda, nakon verbalnog sukoba, ubio 31-godišnji Ante Rušić.

Kako je priopćila PU splitsko-dalmatinska, jedan sat iza ponoći s petka na subotu u Ulici Mažuranićevo šetalište 22-godišnjaka je napao muškarac koji mu je zadao ubodnu ranu u predjelu prsišta. Ozlijeđeni 22-godišnjak je potom vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu, gdje je od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo.

Nakon što je policija uhitila ubojicu, tijekom ispitivanja se branio šutnjom. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, a za sada ga se tereti za obično ubojstvo, za što bi mogao dobiti od pet do 20 godina zatvorske kazne.

Pročitajte više