Oteo 25-godišnjakinju u Splitu, 12 sati je držao zatočenu, silovao je više puta

Nije fotografija s mjesta događaja Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

ZBOG sumnje da je prošlog vikenda oteo te silovao i ozlijedio 25-godišnju poznanicu, splitsko-dalmatinska policija uhitila je 37-godišnjeg muškarca i kazneno ga prijavila.

Iz policije su priopćili da su nad osumnjičenim proveli kriminalističko istraživanje nakon što im je u noći na nedjelju dojavljeno da je 25-godišnjakinja "najvjerojatnije oteta od strane njoj poznate osobe". Odmah je pokrenuta potraga za njom i 37-godišnjakom te su istoga dana i pronađeni, a muškarac je uhićen.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni nad djevojkom počinio kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode, teško kazneno djelo protiv spolne slobode u svezi kaznenog djela silovanja te nanošenja tjelesne ozljede.

Uz prijavu zbog spomenutih kaznenih djela predan je pritvorskom nadzorniku.

Odveo je u okolicu Sinja, 12 sati je više puta silovao

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, 37-godišnjak je u nedjelju nešto iza jedan sat u noći u Splitu sačekao svoju bivšu partnericu ispred njene kuće te ju je udario šakom u glavu. Odveo ju je u selo kod Sinja i tamo je nekoliko puta silovao. Sve je navodno i snimao mobitelom.

12 sati nakon otmice policija je upala u njegovu kuću i spasila djevojku. Slobodna javlja i da 37-godišnjak dosad ima više pravomoćnih presuda na ukupno više od 13 godina bezuvjetnog zatvora za kaznena djela teških krađa, oštećenja tuđe stvari, razbojništva...

Pročitajte više