Oteo pokćerku, odveo u Meksiko i silovao 19 godina. Rodila mu je devetero djece

Screenshot: YouTube/ 41 Action News

ŽENA koju je očuh oteo kada je bila 11-godišnjakinja, odveo u Meksiko i silovao 19 godina ispričala je za emisiju Dr Oz dodatne detalje svoje potresne priče.

Rosalynn McGinnis uspjela je pobjeći tek nakon skoro dvadeset godina zatočeništva i nakon što je svom otmičaru rodila devetero djece. Pomogao joj je par stranaca koji ju je primijetio u trgovini i shvatio da nešto nije u redu.

Njen otmičar, Henri Piette, uhićen je u Meksiku u rujnu 2017. godine, godinu dana nakon bijega njegove pokćerke. Optužen je za otmicu, a čeka ga i optužnica za silovanje. On negira sve optužbe.

Živjeli su u prljavom šatoru

McGinnis je u nekoliko televizijskih intervjua ispričala kako ju je Piette oteo 1997. godine iz škole u Oklahomi kao osvetu njenoj majci s kojom je tada bio u vezi, a koja ga je namjeravala ostaviti jer ju je tukao. Odveo ju je u Meksiko gdje ju je nakon nekog vremena prisilio da se uda za njega. Rodila mu je devetero djece, a živjeli su u prljavom šatoru.

Uspjela je pobjeći 2016. godine, uz asistenciju dobronamjernih stranaca. Povela je sa sobom osmero od devetero djece i potražila pomoć u američkoj ambasadi.

Nije djeci rekla istinu

U emisiji Dr Oz, koja će se emitirati u utorak 19. studenog, McGinnis je otkrila kako je odvela djecu u ambasadu bez da im je objasnila da bježe od njihova oca.

"Nisu znali. Nisam im htjela reći istinu o njihovom ocu sve dok ne pobjegnem od njega. Kada su saznali, stvarno su bili šokirani; pogotovo moja starija djeca“, kazala je McGinnis.

"Naravno da im nisam rekla. Nisam htjela da odrastaju znajući u kakvom strašnom okruženju žive“, objasnila je.

Pročitajte više