Oteo, pretukao i pištoljem prijetio školskim prijateljima 13-godišnjeg sina

DA BRIGA roditelja za djecu može biti pretjerana opće je poznata stvar, no jedan je Zagrepčanin, otac 13-godišnjeg dječaka otišao predaleko kada je oteo, pretukao i prijetio ubojstvom dječacima na koje se požalio njegov sin.

Zagrebačka policija izvijestila je danas o uhićenju 35-godišnjeg muškarca koji je priveden istražnom sucu zbog otmice i nasilničkog ponašanja.

Naime, nakon što mu se 13-godišnji sin požalio na ponašanje trojice školskih prijatelja, osumnjičeni se automobilom "audi A6" dovezao na Kozjak, gdje je zatekao sina u društvu dvojice dječaka.

Izašao je iz vozila, prišao djeci i upitao sina jesu li to ti. Kada mu je sin potvrdno klimnuo glavnom, osumnjičeni ih je počeo vrijeđati, fizički je nasrnuo na njih, srušio ih na tlo i udarao po glavi, dok je jednog dječaka nekoliko puta udario nogom u prsa.

Potom je, kako kažu u policiji, otvorio stražnja vrata automobila, ugurao dječake u automobil i krenuo prema Osnovnoj školi Jordanovac. Od njih je tražio da otkriju ime trećeg dječaka i da ga nazovu mobitelom. U jednom se trenutku sagnuo i ispod sjedala izvadio pištolj, te im zaprijetio da će ih ubiti.

Pobješnjeli otac dječake je vozio područjem Maksimira, nakon čega je jednog ostavio na Kozjaku, dok je s drugim nastavio tražiti trećega, sve dok ga nisu pronašli na autobusnoj stanici Barutanski jarak-Kozjak. Osumnjičeni je tada nasrnuo na 13-godišnjaka, odgurnuo ga na prtljažnik automobila i pitao zašto mu je dirao sina.

Drugom je dječaku naredio da izađe iz vozila, te udario pronađenog 13-godišnjaka i zaprijetio mu da više ne dira sina jer će ih sve pobiti. Nakon toga je sjeo u vozilo i udaljio se, no policija ga je uspjela pronaći i uhititi.

Dokaže li se agresivnom ocu da je počinio kazneno djelo otmice maloljetnika prijeti mu zatvorska kazna od tri do 12 godina zatvora, a za nasilničko ponašanje od tri mjeseca do tri godine.

Pročitajte više