OTETI FILIPINAC OSLOBOĐEN, JOŠ TRI TAOCA U RUKAMA OTMIČARA

Oteti Filipinac pušten je u subotu na slobodu u Iraku, gdje vlada tvrdi da zajedno s međunarodnim snagama radi na oslobađanju dvojice Bugara i Egipćanina koji su u rukama naoružanih skupina.

"Vlada surađuje s međunarodnim snagama kako bi se taoci pustili na slobodu", izjavio je dužnosnik ureda premijera Iyada Allawija koji nije htio otkriti identitet.

Filipinska predsjednica Gloria Arroyo obavijestila je obitelj filipinskog taoca Angela de la Cruza da je ovaj oslobođen te da je na putu za Bagdad, prenosi tamošnja informativna tv-postaja ANC.

Angelo de la Cruz (46) otet je dok je u Iraku sjedao u vozilo iz Saudijske Arabije.

Bugarska poduzima sve kako bi postigla oslobađanje dvojice svojih državljana koji su u rukama skupine Tawhid wal Džihad Jordanca Abu Musaba al-Zarqauija, koja je povezana s Al Qaidom.

Bugarska je stupila u vezu sa svim zemljama čiji su državljani bili oteti u Iraku, sa Sirijom, Rusijom, Južnom Korejom, Republikom Češkom i Mađarskom. No zamjenica ministra vanjskih poslova Guergana Grančarova rekla je da njezina zemlja nije dobila informacije o dvojici talaca.

(Hina) xvrad ydgk

Pročitajte više