Otkrivamo: Mercedes iz strašne nesreće u Ilici vozio 20-godišnji Marin Kamenički

Foto: Index/YouTube

INDEX doznaje da je 20-godišnji Marin Kamenički vozio Mercedes C 63 AMG koji je sinoć jurio velikom brzinom po Ilici i prešao u suprotnu traku nakon čega se frontalno sudario s drugim automobilom.

Podsjetimo, u sinoćnjoj strašnoj nesreći na Ilici sudjelovala su četiri automobila, dvije osobe su preminule, a tri su ozlijeđene i prevezene u bolnice. Jedna od ozlijeđenih osoba je u vrlo teškom stanju na intenzivnoj njezi.

U bolnici je Kamenički, vozač Mercedesa koji je uzrokovao nesreću, a prema današnjem policijskom priopćenju lakše je ozlijeđen..

Velika brzina

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika Mirjana Guščić sinoć je potvrdila da su poginule 23-godišnja djevojka i starija ženska osoba.

"Najvjerojatnije je uzrok velika brzina i prelazak vozila u suprotnu traku, nakon čega je došlo do sudara. U nesreći su smrtno stradale dvije ženske osobe, obje suvozačice. Dvije muške osobe teško su ozlijeđene, obojica vozači, te se nalaze u bolnici, dok je još jedna ženska osoba, suvozačica, zadobila lakše ozljede. U tijeku je očevid, izuzimaju se tragovi. Nisu svi sudionici nesreće iz Zagreba, ali su hrvatski državljani", kazala je Guščić na mjestu nesreće. Nije htjela otkriti više detalja prije završetka očevida.

"Kec na desetku"

Index doznaje da je vozač Mercedesa C63 AMG koji je sinoć velikom brzinom jurio kroz Ilicu Marin Kamenički.

20-godišnji Kamenički je bivši savjetnik Uprave radija Enter Zagreb. Također, on je predsjednik Udruge Karlo Klaić, koja je povezana s auto-moto manifestacijom "Kec na desetku".

"Brza, ali prvenstveno sigurna vožnja"

"Kec na desetku" je auto-moto manifestacija koja se održava u čast Karlu Klaiću koji je, kako navode u promotivnom videu, volio automobile i adrenalin. Ideja manifestacije proizašla je nakon smrti Karla Klaića, koji je poginuo u prometnoj nesreći 1. listopada 2016. Cilj organizacije, navode, jest okupiti sve ljubitelje brzih i sportskih automobila te ih ujediniti. 

Na manifestaciji održanoj prošle godine potpisana je povelja o osnivanju udruge "s ciljem senzibiliziranja mladih o savjesnom ponašanju u prometu te brzoj, ali prvenstveno sigurnoj vožnji".

Susret s Kolindom

U lipnju prošle godine Kameničkog je primila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kao člana izaslanstva Koordinacije komercijalnih radijskih postaja pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Mercedes C63 AMG

C klasa u svojem top izdanju nosi oznaku C63 AMG. Kad je predstavljen 2008. godine, bio je najbrža limuzina na svijetu. Njegov 6.2 V8 motor davao je osjetno više od rivala BMW-a M3 i Audija RS4. 100 km/h uhvati za manje od 5 sekundi i u rekordnom roku stiže do limitiranih 250 km/h, a to su performanse koje jasno govore koliko stručna i trezvena mora biti osoba za upravljačem. Uostalom, upravo je taj model skupio epitete teško upravljivog automobila sklonog podupravljanju. A sve rečeno vrijedi bez obzira na karoserijsku izvedbu.

Konkretni brojevi kažu da obnovljeno izdanje iz 2011. godine daje 487 KS i 600 Nm, a 100 km/h postiže za 4,4 sekunde.

Najprestižnija S izvedba ovog Mercedesa, C 63 S, ima 510 KS, a njegova cijena iznosi oko 100 tisuća eura. Ako je suditi po objavi na Instagramu, ovaj auto imao je 510 KS.

Svjedokinja nesreće

Svjedokinja je Indexu ispričala kako je u nesreći sudjelovalo vozilo marke Mercedes.

"Vozilo Mercedes je prošlo cestom brzinom većom od 150 kilometara na sat, naglo zakočilo tako da se stražnji kraj okrenuo i udario vozilo iz suprotnog smjera. Jedna hitna je otišla pod sirenama. Stanovnici zgrade 424 su brzo zvali sve službe i požarnim aparatima krenuli gasiti Mercedes (ili neka slična marka) koji se nakon nesreće zapalio. Stanar sam na adresi Ilica 424 pa sam iz prve ruke nažalost ovo vidjela i čula", napisala nam je čitateljica.

Svjedoci spominju i da se vozač Mercedesa utrkivao po cesti te se zabio u Opel koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Pročitajte više