Napadač iz Izole imao je popis ljudi koje je želio ubiti: Ranjeni doktor je puzao, a on ga je dokrajčio hicem u leđa

Foto: FAH

LIJEČNIK koji je bio teško ranjen u napadu neimenovanog napadača u bolnici u Izoli preminuo je u ponedjeljak navečer, te postao treća žrtva tog incidenta, nakon policajca koji je ubijen na licu mjesta te napadača kojeg je ubila policija, javili su slovenski mediji.

>> PUCNJAVA PRED BOLNICOM U IZOLI Napadač usmrtio policajca i teško ranio liječnika, policija ga ubila

>> Preminuo liječnik ranjen u jučerašnjem napadu u bolnici u Izoli


Podsjetimo, naoružani napadač ušao je oko 15 sati u bolnicu u Izoli i otvorio vatru. Ubio je policajca, a liječnik i drugi policajac bili su teško ranjeni. Liječnik je preminuo tijekom večeri, a policajac je prevezen u bolnicu u Ljubljani gdje je operiran i trenutno je izvan životne opasnosti.

Napadača je nakon incidenta ubila policija.

Očevici kažu da je napadač u bolnicu došao s popisom liječnika koje je želio ubiti. U tijeku je istraga, a najavljuje se da će se u zemlji pooštriti sigurnost i policajaca i zdravstvenog osoblja.

Napadač je 70-godišnjak

Prema informacijama slovenskih medija, napadač je 70-godišnjak iz mjesta Sveti Anton u okolici Kopra, a policiji je otprije poznat po dvostrukoj pljački pošte.


Svjedoci kažu da je doktora upucao u prsni koš. Liječnik je pao na pod i pokušao otpuzati, no ubojica je zatim ispalio još jedan hitac u njegova leđa.

U trenutku pucnjave u bolnici se slučajno zatekao i jedan uniformirani prometni policajac, koji je odmah ispalio nekoliko metaka ne bi li pokušao spriječiti ubojicu, ali ovaj ga je upucao u prsni koš. Policajac je preminuo na mjestu.

Krvnik je zatim mirno išetao iz bolnice i sjeo na klupu. Sam je ondje proveo pet minuta, sjedio je posve mirno.

Kad mu se približio 46-godišnji prometni policajac, napadač je zapucao prema njemu i teško ga ozlijedio. Uslijedila je razmjena vatre u kojoj je poginuo i ubojica.

Kako javljaju slovenski mediji, napadač je navodno bio iskusan i prilično precizan strijelac. Bio je i u rezervnom sastavu policije, ali oružje kojim je počinio zločin nije bilo prijavljeno i nije imalo veze s policijom.

Pročitajte više