78-godišnjakinju u Međimurju ubio 28-godišnjak koji joj je opljačkao kuću

Foto: PU Međimurska

PU MEĐIMURSKA objavila je danas kako je otkrila ubojicu 78-godišnje žene iz Novakovca. Riječ je o 28-godišnjaku s područja općine Podturen za kojeg policija osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo “teško ubojstvo”.

28-godišnjak provalio i ubio nesretnu ženu

Prema policijskim saznanjima, 28-godišnjak je u periodu od 10. do 17. veljače ove godine provalio u kuću nesretne 78-godišnjakinje u Ulici Vladimira Rojka te potom je ubio. Nakon ubojstva pretražio je kuću i ukrao određeni dio novca. Osumnjičeni 28-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorenom nadzorniku Policijske uprave Međimurske.

Policijsko istraživanje trajalo je nekoliko mjeseci

U svom obraćanju, voditelj Zlatko Baranašić naglasio je kako je realizirano vrlo kompleksno te iznimno opsežno i zahtjevno kriminalističko istraživanje koje je odrađeno u suradnji s Ravnateljstvom policije MUP-a i Županijskim državnim odvjetništvom iz Varaždina. Samo istraživanje trajalo je nekoliko mjeseci te je zahtijevalo veliki angažman cjelokupnog operativnog sastava Policijske uprave. 

U završnu fazu istraživanja bilo je uključeno više desetaka međimurskih policajaca. Obavljen je velik broj obavijesnih razgovora i dokaznih radnji. 

“Razrješenju ovog kaznenog djela pridonijela je uspješna primjena pravila, iskustava i spoznaja u prirodnim i tehničkim znanostima. Konkretno, uspješnom i stručnom primjenom trolista kriminalistike, njene metodike, taktike i tehnike otkriven je ubojica”, rekao je na konferenciji za medije pomoćnik načelnika Policijske postaje Prelog, Marinko Orsag.

Pročitajte više