OTKRIVEN UZROK POŽARA NA KORČULI Starica bacila opušak i pokrenula vatrenu stihiju

Foto: Jurica galoic/Dusko Jaramaz

U JUTARNJIM satima jučer na području Smokvice na Korčuli, došlo je do izbijanja požara koji je lokaliziran oko 11 sati. Do požara je došlo kada je 66-godišnjakinja bacila opušak cigarete koji je djelovanjem vjetra zapalio travu i nisko raslinje na dijelu zemlje koja je u privatnom vlasništvu.

Spomenuta 66-godišnjakinja i 76-godišnjak su pokušali ugasiti požar međutim, kada su vidjeli da je požar izmakao kontroli pozvali su vatrogasce.

Prilikom gašenja 76-godišnjak je zadobio opekline te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom policija protiv 66-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu.

Doznajemo: 25-godišnjakinja podmetnula požar zbog mržnje prema Srbima

Podsjetimo, policijski službenici Policijske postaje Benkovac i Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom koju se sumnjiči da je u nedjelju oko 20 sati, u Brgudu na benkovačkom području, namjerno izazvala požar suhe trave koji se potom proširio na šire benkovačko područje.

> ZAPALILA BRGUD JER TAMO ŽIVE SRBI 25-godišnja piromanka kazneno prijavljena za zločin iz mržnje

Kako Index neslužbeno doznaje, osumnjičena djevojka požar je podmetnula zbog mržnje prema srpskom stanovništvu na tom području.

Usto, doznaje se i kako se navodno radi o osobi s određenim psihičkim problemima te je moguće da će biti potrebno provesti vještačenje o njezinoj uračunljivosti - osobito u kontekstu toga da se osumnjičena inače družila i živila uz srpsko stanovništvo.

Pročitajte više