Otkriven uzrok požara u Domu kod Omiša u kojem je poginulo dvoje ljudi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

OTKRIVEN je uzrok požara u Domu za starije u Dugom Ratu kod Omiša u kojem je poginulo dvoje ljudi, a jedna je osoba hospitalizirana. 

Očevid u Domu je završen, no iako se sve okolnosti požara još uvijek utvrđuju, istražitelji su otkrili njegov uzrok, a riječ je o otvorenom plamenu ili žaru.

Sa splitskog Općinskog državnog odvjetništva su izvijestili o cijelom slučaju, naglasivši kako su na očevidu sudjelovali splitski policajci iz ekipe za očevid, inspektor zaštite na radu, ali su u ponedjeljak najranije ujutro pristigli i vještaci iz Centra Ivan Vučetić iz Zagreba.

“Povodom dojave o požaru u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe u Dugom Ratu 27. rujna 2020. oko 19,20 sati, dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 28. rujna 2020. rukovodila očevidom u suradnji s policijskim djelatnicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, inspektorom za zaštitu na radu te vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Nakon provedenog očevida, prema dosad utvrđenom, uzrok požara je otvoreni plamen ili žar. U požaru su smrtno stradale dvije ženske osobe (1937. i 1942.), a jedna je ženska osoba (1950.) zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda hospitalizirana u KBC-u Split.

Državno odvjetništvo naložilo je provođenje obdukcije, a poduzet će se potrebne izvidne i druge radnje i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti događaja", poručili su iz splitskog Općinskog državnog odvjetništva. 

Pročitajte više