Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju. Priprema se velika akcija

Foto: Borna Filic/PIXSELL

U području lošinjskog akvatorija otkrivena je protubrodska mina zaostala iz 2. svjetskog rata. Riječ je o relativno velikoj mini koja ranije nije bila uočena jer je većim dijelom bila ukopana u muljevito morsko dno, objavila je policija.

"Zbog lokacije na kojoj je pronađena i zbog njenih značajki, nije ju moguće uništiti na mjestu pronalaska pa je izrađen plan izmještanja i neutralizacije mine.

Plan sadrži niz aktivnosti u koje će biti uključen Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja, Policijska uprava primorsko-goranska, Regionalna protueksplozijska jedinica Rijeka, Grad Mali Lošinj i druge hitne službe, komunalna i trgovačka društva.

Postupak izmještanja i neutralizacije ovisi i o vremenskim uvjetima te će se taj aspekt uzeti u obzir kod odabira dana u kojem će se postupak provesti.

Kako bi se zaštitila sigurnost građana na sam dan provedbe postupka podizanja, premještanja i uništenja mine, postoji mogućnost ograničavanja kretanja u jednom rubnom, gotovo minimalnom, dijelu naselja Mali Lošinj, dok bi velika većina našega grada funkcionirala neometano i bez ikakvih ograničenja.

Točne lokacije posebne regulacije kretanja, kao i datum izmještanja mine, objavit će se pravovremeno sa svim potrebnim uputama za građane", objavila je policija.

Pročitajte više