NOVI DETALJI Napadač na školu u Francuskoj bio je opsjednut oružjem


UČENIK tinejdžer koji je u četvrtak pucao u srednjoj školi na jugoistoku Francuske ranivši četvero ljudi, napad je izveo nakon što je gledao video snimke masovne pucnjave u Sjedinjenim Državama, poput masakra počinjenog u travnju 1999. u američkom gradu Columbineu.


>> Pucnjava u školi u Francuskoj, uhićen 17-godišnjak naoružan do zuba


Incident koji se dogodio u francuskom gradu Grasseu, izgleda da nije povezan s terorizmom.

Francuska je u stanju visoke pripravnosti nakon što su u posljednje dvije godine pripadnici Islamske države u krvavim pohodima ubili više od 230 ljudi.

"Došlo je do totalne panike"


"Došlo je do totalne panike", rekao je Achraf, učenik škole za televiziju BFM. "Naoružani mladić od nas je bio udaljen četiri do pet metara. Mislili smo da će nas ubiti. Čuli smo ga kako viče", ispripovijedao je.

Poprište napada u Grasseu posjetio je francuski ministar obrazovanja Najag Vallaud-Belkacem. Kazao je da je riječ o "luđačkom činu nestabilnog mladića fasciniranog vatrenim oružjem".

S obzirom na približavanje predsjedničkih izbora koji će se u Francuskoj održati za manje od šest tjedana, napad sedamnaestgodišnjaka naoružanog lovačkom puškom dodatna je otegotna okolnost kada je riječ o raspravi o sigurnosti u toj zemlji. Mladić, koji je imao i dva pištolja i dvije bombe, uhićen je u školi.

Pročitajte više