Policija otkrila uzrok izbijanja velikog požara iznad Omiša

Foto: Pixsell/Miroslav Lelas

POLICIJA je objavila detalje o tome kako je izbio nedavni veliki požar u Lokvi Rogoznici iznad Omiša. Podsjetimo, jučer je splitsko-dalmatinska policija objavila da je uhitila jednu osobu koju dovodi u vezi s izbijanjem požara. Danas su pak objavili detalje o dovršenom kriminalističkom istraživanju.

Kako navode u priopćenju, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je uhićeni 63-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Palio biljni otpad u bačvi, vjetar je prevrnuo

Policija navodi da je 63-godišnji muškarac 10. siječnja ove godine u Lokvi Rogoznici u improviziranoj metalnoj bačvi spaljivao biljni otpad, pri čemu se nije uvjerio da je u dovoljnoj mjeri vatru sa sigurnošću ugasio, a u večernjim satima uslijed udara vjetra došlo je do prevrtanja bačve te je žar iz nje aktivirao požar. 

Opožareno je oko 120 hektara površine. Do sada utvrđena materijalna šteta iznosi oko 140.000 kuna. Protiv 63-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, postupajući iz nehaja.

Pročitajte više