Otkriveno zašto je baka otela unuku u Splitu

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

NA ULICAMA Splita proteklog se vikenda odigrala bizarna otmica koju je organizirala 71-godišnja baka za svoju 19-godišnju unuku. 

Kako piše Dalmacija danas, baka je organizirala otmicu unuke kako bi je uvjerila da se treba vratiti kući i da joj nije pametan izbor preseljenje i život s cimericama. 

Splitska policija prijavila je ukupno sedam osoba zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode više osoba. Sve je zapravo započelo odlukom djevojke da odseli iz obiteljskog doma, što kao punoljetna, makar vrlo mlada osoba, bez bilo kakvih zdravstvenih poteškoća smije i može učiniti. No, to se baš nije svidjelo baki, koja inače uspješno vodi svoju firmu. Ona se o planu otmice savjetovala s više osoba i organizirala cijelu operaciju. 

Njeni su izvršitelji 19-godišnjakinju malo provozali, kako bi je prestrašili i natjerali na povratak kući. Srećom, ne u prtljažniku, piše Dalmacija Danas. 

U otmici sudjelovala i policajka

Otmica je započela kad su na vrata stana u Splitu, gdje djevojka živi, pokucali 61-godišnjak te 44-godišnjakinja, inače policijska službenica, uz još četiri mlađe osobe između 21 i 25 godina, među kojima 24-godišnjakinja koja je bila kontakt između 71-godišnje bake i ostalih. Kako Dalmacija Danas neslužbeno doznaje, prijavljena 44-godišnjakinja u ovoj “akciji” nije koristila policijsku uniformu i druga obilježja MUP-a, nego je "ispomoć" obavljala u civilnoj odjeći, u svoje slobodno vrijeme. 

Stavili im fantomke na glavu

U stanu su zatekli i dvije 20-godišnjakinje te 32-godišnjakinju, cimerice te unukinu prijateljicu, koje su se slučajno tamo zatekle. Stavili su im fantomke na glavu, zaprijetili im te ih ugurali u vozilo.

Nakon kraće vožnje su ih ostavili uz cestu na širem području Solina, vjerojatno smatrajući kako je misija zastrašivanja uspjela.

No što god su htjeli postići, sada će za to odgovarati pred zakonom, uključujući i mozak operacije - 71-godišnju baku. 

Pročitajte više