Otmičar zaprijetio da će se zabiti u zgradu ECB-a

NAKON što je naoružani muškarac, koji je u nedjelju oteo manji zrakoplov ili jedrilicu u Frankfurtu zaprijetio da će se zabiti u zgradu Europske središnje banke (ECB), policija je iz sigurnosnih razloga naredila evakuaciju visokih zgrada a za njim su se na franfurtskom nebu pojavila i dva njemačka vojna zrakoplova.

Iz istog je razloga zatvorena zračna luka u Frankfurtu, a Gunther Schepky, voditelj prometa na frankfurtskom aerodromu, rekao je da od 15:52 sati (14:52 GMT) nema slijetanja niti polijetanja iz zračne luke i da ne zna kada će biti nastavljeni letovi.

´Zrakoplov kruži nad središtem grada´, potvrdio je Schepky.

Nepoznati muškarac oteo je zračnu jedrilicu s motorom na uzletištu gradića Babenhausena, južno od Frankfurta, nakon čega je u policiji proglašena uzbuna zbog mogućeg terorističkog napada.

Njemačka teklevizijska postaja NTV objavila je kako je muškarac izjavio da ne želi ubiti nikoga osim sebe, ali je dužnosnik vatrogasne brigade izjavio da je otmičar zaprijetio da će se zabiti u zgradu Europske centralne banke.

No, glasnogovornik policije je potvrdio da otmičar nije motiviran teroristički nego su ga na ovaj čin naveli osobni motivi.

Dužnosnici Njemačke kontrole zračnog prometa (DFS) rekli su da je nepoznati pilot zatražio kontakt sa zračnom lukom Frankfurt i s TV-mrežom CNN.

Sav zračni promet iznad Frankfurta je obustavljen dok policija pregovara s muškarcem, koji govori njemački, izvjestila je njemačka agencija Dpa.

Pročitajte više