Otmičari u Americi obučavali djecu za pokolje po školama

Foto: EPA

AMERIČKA policija, koja je pronašla jedanaestero djece zatočene u neljudskim uvjetima u skrovištu u Novom Meksiku, došla je do još strašnijeg otkrića - radi se o islamističkim teroristima koji su obučavali otetu djecu za pokolje vatrenim oružjem u školama. 

>> Američka policija pronašla 11-ero izgladnjele djece u skladištu u Novom Meksiku

Jedan od dvojice islamista, Siraj Ibn Wahhaj (39), otac je nestalog trogodišnjeg djeteta čiji ostaci su pronađeni u skrovištu u pustinji. Potraga za nestalim Abdulom-ghani Wahhajom, dječakom s teškim medicinskim problemima, policiju je i dovela do ovog jezivog skrovišta, odnosno kampa za pripremu terorističkih napada. 

Osim Wahhaja, na imanju su pronađeni i uhićeni Lucas Morten, Janny Leveille (35), Hujrah Wahhaj (38) i Subhannah Wahhaj (35), prenosi Fox News. Protiv svih su podignute prijave za zlostavljanje djece, koja su pronađena izgladnjela i u užasnom stanju.

Policijski šerif Jerry Hogrefe rekao je da su djeca bila bosa, prljava, odjevena u dronjke i izgledala kao "izbjeglice iz Trećeg svijeta". Policija je izvela premetačinu kada je dobila poruku: "Umiremo od gladi, trebamo vodu i hranu."

Otmičar u trenutku uhićenja imao pušku AR-15 i četiri pištolja

"Policajac sam 30 godina. Tako nešto nikada nisam vidio. Nevjerojatno", rekao je šerif Hogrefe. "Bili su mršavi, rebra su im se vidjela, bili su prljavi i jako uplašeni." U zabačenom skrovištu nije bilo struje i vode, a jedina hrana bilo im je nekoliko krumpira i kutija riže. Skrovište je bilo ograđeno starim gumama, drvenim paletama i drugim smećem. 

Wahhaj je u trenutku kad je uhićen bio "teško naoružan puškom AR-15, pet napunjenih spremnika s po 30 metaka i četiri napunjena pištolja, uključujući jedan u džepu kad je uhvaćen", izjavio je šerif i dodao da se uhićene smatra za "ekstremiste muslimanske vjere".

Sin imama koji je sudjelovao u organiziranju napada na WTC 1993.

U uhidbenom nalogu također je otkriveno kako je Wahhaj rekao majci svog djeteta, koje je pronađeno mrtvo, da želi izvesti "egzorcizam" na njemu jer je "opsjednut vragom". Preminuli trogodišnjak navodno je patio od epileptičkih napadaja i nije mogao hodati.

Wahhaj je inače sin imama iz Brooklyna istog imena kojeg su američki tužitelji imenovali kao neosuđenog zavjerenika u napadu na World Trade Center 1993. Wahhaj stariji nije osuđen jer je bio svjedok u suđenju šeiku Omaru Abdelu Rahmanu, poznatom kao "slijepi šeik", koji je osuđen na doživotni zatvor za ovaj napad 1995., a preminuo je u zatvoru prošle godine.

Pročitajte više