Otrovani ruski špijun i njegova kći i dalje teško, pojavili se novi detalji o otrovu

Foto: Hina

DVOSTRUKI tajni agent Sergej Skripal i njegova kći Julija i dalje su u bolnici u vrlo teškom stanju nakon izloženosti otrovnome nervnom agensu, izvijestila je britanska ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd.

"Njih oboje koji su bili mete ovog strašnog napada još uvijek su u vrlo teškom stanju", rekla je Rudd, dodavši da Britanija još mora odrediti izvor nervnog agensa.

"Kada su u pitanju ostale opcije, morat ćemo pričekati dok ne bude apsolutno jasno kakve bi mogle biti krajnje posljedice i odakle potječe nervni agens", rekla je ministrica tijekom posjeta engleskome gradu Salisburyju u kojemu su Skripal i njegova kći pronađeni u besvjesnom stanju.

Rudd je pohvalila policiju zbog brze reakcije.

Otrov proizveo ruski laboratorij?


Sergej Skripal (66) i njegova kći Julija (33) pronađeni su u nedjelju, u nesvijesti, na klupi blizu trgovačkog centra u Salisburyju, na jugu Engleske.

Postoje brojne špekulacije da su u pokušaj ubojstva umiješani ruski vladini agenti, a napad je pojačao napetosti između Londona i Moskve.

Prema sigurnosnim izvorima koje citira tabloid Sun, samo nekoliko laboratorija na svijetu je u stanju proizvesti sarin ili VX, među kojima onaj ruskih tajnih službi u Jasenovu, blizu Moskve, što baca dodatnu sumnja na Rusiju.

Pročitajte više