Otvara se tvornica autodijelova u Babinoj Gredi vrijedna deset milijuna eura

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

TVRTKA Intermetal započet će s proizvodnjom autodijelova već početkom iduće godina, a u tvornici će biti zaposleno oko 100 radnika, javlja Glas Slavonije. 

Zahvaljujući višemilijunskim investicijama u Babinoj Gredi počeli su veliki radovi koji će donijeti nova radna mjesta i osigurati kvalitetniji život ovdašnjim stanovnicima. 

Tvrtka Intermetal u vlasništvu poduzetnika iz BiH

Investitor je tvrtka Intermetal sa sjedištem u Babinoj Gredi koja je u vlasništvu poduzetnika iz susjedne BiH. Otvaranje tvornice potaknut će i potrebu za novim sadržajima za trgovce i ugostitelje, kao i za drugim uslužnim djelatnostima. Tako je uz građevinske radove na izgradnji tvornice, u mjestu započeta gradnja dječjeg vrtića i asfaltiranje ceste Babina Greda - Prkovci. 

Babina Greda kao metalski centar

Do kraja rujna bit će završena izgradnja hale površine od 5500 četvornih metara. Autodijelovi će se proizvoditi za grupaciju TMD iz Gradačca, koja radi s velikim svjetskim kompanijama u automobilskoj industriji. To će omogućiti Babinoj Gredi da se razvije u značajan metalski centar u Hrvatskoj.

Zašto je tvrtka Intermetal odabrala Babinu Gredu i Hrvatsku?

Zašto je ova tvrtka odabrala baš Hrvatska kao mjesto poslovanja? Ponajprije jer je Hrvatska članica EU i uz to je najbliži susjed BiH te će si tako smanjiti troškove poslovanja, ali i vrijeme potrebno za ishođenje certifikata prema EU standardima. Babina Greda im je interesantna zbog svoje geostrateške lokacije koja joj osigurava dobru komunikacijsku povezanost s drugim susjednim zemljama.

Prethodne i buduće investicije

Glas Slavonije navodi da je u Babinoj Gredi s investicijama već započela tvrtka Uni Viridas, čiji je osnivač tursko-nizozemska korporacija Unit Investment N.V., a koja je izgradila u industrijskoj zoni Tečine, tzv. kogeneracijski pogon na šumsku masu, odnosno pogon koji koristi otpadnu toplinu za grijanje. Načelnik navodi da se u općini i dalje aktivno radi na privlačenju investitora i da se ovih dana predstavnici općine sastaju s investitorima iz Njemačke zbog ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. 

Stajalište načelnika

Načelnik općine Josip Krnić zadovoljan je s dosad postignutim i nada se da će sve ove investicije donijeti dobre temelje za život i rad stanovnika Babine Grede. Ponajprije ga veseli što će ovakvi projekti omogućiti kvalitetniji život i rad ljudi općine te će omogućiti povratak onih koji su otišli u svijet, a žele se vratiti i živjeti u Hrvatskoj.

Pročitajte više