Otvara se zapadni krak Istarskog ipsilona

Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare najavio je kako će zapadni krak Istarskog ipsilona biti svečano otvoren u petak, 20. svibnja.

Riječ je o prometnici od čvora Medaki kod Limske Drage do čvora Umag, ukupne dužine 42 kilometra, na kojoj su radovi počeli prije dvije godine.

Na toj prometnici bit će i vijadukt Mirna, dužine 1370 metara, te dva odmorišta Mirna i Bačva kod Višnjana. Po riječima župana Jakovčića, nakon upozorenja građana da signalizacija, odnosno smjerokazi na području Bujštine nisu dvojezični, on je osobno intervenirao kod "Bina-Istre" čiji su predstavnici obećali promjenu čime će biti uvažena posebnost Bujštine.

Istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo je danas kako će ugovor o izgradnji nove bolnice u Puli biti potpisan tijekom ove godine dok je početak izgradnje predviđen za početak 2006. godine.

"Ugovor dosad nije potpisan isključivo zbog financijskih razloga jer se ne zna hoće li se za gradnju koristiti sredstva koje će Hrvatska dobiti iz kredita Svjetske banke i europskih fondova", istaknuo je Jakovčić dodavši kako je opredjeljenje Vlade i Poglavarstva Istarske županije jasno te da će se sigurno ići u izgradnju. Dogovoreni su i odnosi po kojima će Vlada za izgradnju bolnice izdvojiti 350 milijuna kuna, a Istarska županija 50 milijuna kuna. Međutim, zaključio je Jakovčić, nužno je da Vlada donese i operativnu odluku o tome iz kojih će se sredstava financirati bolnica, što je, kako je rekao, vezano i za druga ulaganja u zdravstvu u Hrvatskoj, prije svega u Zagrebu i Rijeci.

(Hina) xdspo yvkn

Pročitajte više