OTVOREN OSJEČKI PROLJETNI SAJAM

U Osijeku je danas otvoren 11. Proljetni sajam poljoprivrede i prehrane, na kojemu će do 7. ožujka svoje proizvode i usluge predstaviti oko 150 domaćih i inozemnih izlagača.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, sajam je organizirala tvrtka "Osječki sajam" d.o.o.

Direktorica "Osječkog sajma" Nada Maglaić rekla je kako je ovogodišnji sajam, što se tiče odaziva izlagača, ispunio sva očekivanja organizatora, te je izrazila uvjerenost da će se uskoro podići razina sajamske ponude u regiji.

Umjesto ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića, koji je otkazao današnji posjet Osijeku zbog obveza pri izglasavanju državnog proračuna, osječki Proljetni sajam otvorio je državni tajnik toga ministarstva Dragan Kovačević.

Tom prigodom Kovačević je istaknuo da Hrvatska treba poticati i ojačati domaću proizvodnju, jer je nakon pristupa europskim integracijama više neće moći štititi carinskim barijerama. Najavio je kako Ministarstvo mora "ozbiljno preispitati" politiku poticaja koja, kako kaže, "ne smije biti socijalna kategorija i izvor sive ekonomije". Dodao je da se u procesu privatizacije državnog poljoprivrednog zemljišta "ne smije dogoditi da zemljište ostane neobrađeno".

Uz brojne prezentacije izloženih proizvoda održat će se i stručni skupovi na kojima će izlagati predstavnici kutinske "Petrokemije" i Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu, a održat će se i skup o poljoprivrednom zadrugarstvu i poticajima u poljoprivredi.

(Hina) xivuč ydd

Pročitajte više