Otvorena zgrada policijske postaje u Vojniću

U VOJNIĆU je danas otvorena nova zgrada policijske postaje veličine 550 četvornih metara čime je svečano obilježen Dan policije, 29. rujna, blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika policije.

Zgradu je, u ime ministra unutarnjih poslova Šime Lučina, otvorio ravnatelj policije Ranko Ostojić uz nazočnost karlovačkog župana Vlade Jelkovca i načelnika općine Vojnić Branka Eremića te načelnika PU karlovačke Zvonimira Vnučeca i brojnih gostiju.

Župan Vlado Jelkovac podsjetio je okupljene da je na istom mjestu bila zgrada policije koju je u svom povlačenju tijekom vojno-redarstvene akcije "Oluja" 1995. srušila vojska tzv. SAO Krajine.

Načelnik Vnučec je rekao da je investicija uređenja zgrade od 550 četvornih metara vrijedna 4,6 milijuna kuna, te da će u njoj raditi 60 djelatnika.

Ravnatelj Ostojić najavio je da će ministar Šime Lučin uskoro odobriti početak provedbe strategije Policija u zajednici jer je pilot-projekt u pet županija, gdje se provodio, dao dobre rezultate.

Pilot-projektom je potvrđeno da sigurnost i kriminal nisu samo stvar policije, nego općedruštveni problemi u rješavanje kojih se moraju uključiti svi - uz policiju i sve lokalne strukture, mediji i građani, rekao je ravnatelj Ostojić. Projektu Policija u zajednici cilj je bolja komunikacija policije i građana. Rad policije neće kao do sada biti usmjeren samo na prekršaje i kaznena djela, već i na rješavanje problema u društvenoj zajednici, zbog čega se očekuje smanjenje kriminala, rekao je Ostojić.

Načelnik općine Vojnić Branko Erenić izrazio je zadovoljstvo što će od danas mjesna policija imati moderne uvjete rada kako bi i u tom području Vojnić što je moguće prije ostvario cilj da postane "malim europskim gradom multietničkog sastava s dobrim uvjetima za moderan život".

Pročitajte više