OTVORENE NOVE PROSTORIJE TVRTKE ´LUMIK´ D.D.

Nove poslovne prostorije talijanskohrvatske tvrtke ´Lumik´ d.d za proizvodnju odjeće danas je u bivšoj zgradi tvornice ´Vulkanlijeva´ u Rijeci, a sada slobodnoj carinskoj zoni, svečano otvorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Zgradu tvornice ´Vulkan-lijeva´ od 18.000 četvornih metara tvrtka ´Lumik´ kupila je prije dvije godine za šest milijuna kuna, a u nju je uložila još 25 milijuna kuna.

´Lumik´ je osnovan prije desetak godina, a tada je imao oko 50 radnika. Sada ima 400 radnika, nekoliko pogona i konkurentan izvozni progam muške konfekcije, tvrdi poslovodstvo.

´Ulagali smo u novu tehologiju, ali bez skupih bankovnih zajmova. Plaće su redovite, a prekovremeni se sati redovito isplaćuju´, rekao je suvlasnik i direktor ´Lumika´ Nikola Mikić. Dodao je da će ´Lumik´, osim muške konfekcije, uskoro proizvoditi i žensku konfekciju.

Na svečanom otvorenju bili su nazočni potpredsjednik Vlade Slavko Linić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i veza Pavao Komadina, zamjenik ministra financija Jure Bajić, ravnatelj Carinske uprave Hrvatske Anton Uljar, načelnica Uprave slobodnih zona Hrvatske Zdenka Mesić i drugi.

Pročitajte više