Otvorenje Zagrebačkog kazališta lutaka u nedjelju, 21. studenoga

NAKON šestogodišnjeg rada na zamjenskoj lokaciji, Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) započinje s radom u obnovljenoj i moderniziranoj zgradi na staroj lokaciji, na Tomislavovom trgu, u nedjelju, 21. studenoga.

Investicija vrijedna 38 milijuna kuna bez PDV-a, jedna je od najvećih investicija u hrvatsko kazalište od osnutka države, istaknuli su čelnici tog kazališta na današnjoj konferenciji za novinare.

Obnavljanjem zgrade ZKL-a, čiji je glavni projektant češki arhitekt, scenarist i redatelj Miroslav Melena, hrvatsko je lutkarstvo dobilo zgradu koja zadovoljava najviše europske tehnološke standarde, naglasio je ravnatelj ZKL Nikola Ćubela.

ZKL je utemeljeno 1948. godine, a 1998. godine napravljeni su izvedbeni projekti za njegovu obnovu. Obnovljeno kazalište ima 250 sjedala u Velikoj dvorani, a pored toga, napravljena je i Mala dvorana za manje programe.

Na središnjoj svečanosti otvorenja kazališta premijerno će biti izvedena predstava "Odiseja" u režiji Miroslava Melene.

Svečanost otvorenja nove zgrade započinje već u subotu, a traje do petka 26. studenoga. U tom razdoblju organiziran je program "Djeci na dar", u sklopu kojeg će mališani imati priliku besplatno progledati reviju predstava ZKL-a.

Pročitajte više