Ovako izgleda parcela na kojoj je uhićeni Vojković trebao saditi tulipane novcem EU

Foto: Pixsell/Goran Stanzl - Hina

Na imanju na kojem je danas uhićeni Hrvoje Vojković trebao saditi tulipane i za koje je dobio poticaje iz Europske unije nema gotovo ničega, a svakako nema tulipana, piše portal Istra24.

>> Zbog izvlačenja EU novca za tulipane uhićen Hrvoje Vojković, bivši ministar i šef CO

Na ogradi koja omeđuje omanju parcelu nalazi se tabla na kojoj su ispisani podaci Vojkovićeve firme Naša farma, uz naslov "NASAD CVIJEĆA", ispod kojeg piše da je riječ o tulipanu i božuru. Prema tom natpisu, partneri u projektu su trebali biti Iris MBM i OPG Ledinski. Polje izgleda kao da je relativno nedavno iskrčeno. No, na njemu nema nikakvog cvijeća, kao što se može vidjeti u snimci.

 

Uhićen zbog zloporabe EU poticaja

Podsjetimo, Hrvoje Vojković je uhićen danas po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO). Vojković je bivši šef Croatia osiguranja i ministar gospodarstva u vladi Ivice Račana.

Prema neslužbenim informacijama, Vojković je uhićen zbog subvencijske prevare i krivotvorenja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio. Navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.