Ovako izgleda Zrće nakon požara koji ga je sinoć poharao

Foto: PIXSELL/Dino Stanin

BOROVA šuma uz plažu Zrće na Pagu gorjela je u utorak ujutro, od četiri do iza sedam sati, evakuirano je nekoliko tisuća posjetitelja tamošnjih klubova, ozlijeđenih nema, a požar je pod nadzorom zahvaljujući djelovanju kanadera. 

Promet je na državnoj cesti DC106 Pag - Novalja u Novalji bio od 4 do 7:10 potpuno prekinut, a sada je normaliziran, potvrdili su u Policijskoj postaji Novalja. Na terenu je bilo 50 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila, a osim domaćih, u ispomoć su došli vatrogasci nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Zadarske županije i jedna ekipa iz Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite iz Zadra.

Evakuirali automobile i goste iz klubova

Tijekom noći je, osim evakuacije tisuće gostiju Zrća, s parkirališta trebalo ukloniti i 200-tinjak automobila radi pristupa vatrogasnih vozila borovoj šumi u plamenu i zbog opasnosti da bi se mogao zapaliti koji automobil i lančanom reakcijom izazvati požare i eksplozije ostalih automobila.

"Uzrok požara je ljudski faktor"

Bura je otežavala gašenje, ali gromova nije bilo i Lončarić ne dvoji da "uzrok požara leži u ljudskom faktoru" jer je veliki požar tu bio i 2019. i 2020. 

"Na policiji je da to utvrdi, kao i je li bilo iz nehaja ili namjerno”, rekao je Lončarić zadovoljan što je, unatoč teškim okolnostima, sve dobro proteklo, što nitko nije ozlijeđen i što je šteta isključivo na šumi i niskom raslinju, ali ne i na objektima.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više