Ovako učiteljica Bernarda Jug priča s dječakom iz Zagorja: "Pedagoginja je Gestapo"

Foto: Facebook

HRVATSKA učiteljica koja huška, vrijeđa, poziva na mržnju, a između redaka i prijeti, nastavlja sa svojim obračunima na društvenim mrežama.

U moru novih objava i videa koje dnevno objavljuje, a koji u pravilu ne zaslužuju medijsku pozornost, nalaze se i oni u kojima žena koja uči i odgaja djecu od 1. do 4. razreda područne škole Imbriovec, koja spada pod osnovnu školu u Đelekovcu nedaleko od Koprivnice, otvoreno huška na ljude ili poziva na mržnju. 

Jučer smo, upravo zato što ta osoba i dalje radi kao učiteljica, ukazali na njenu novu tiradu u kojoj se obrušila na sve žene koje su pobacile, pa i šire - na sve one majke čija djeca nose maske. Nazivala ih je najpogrdnijim riječima, a u naknadnom je videu izvrijeđala i učiteljice koje objavljuju izazovne slike na Instagramu. 

 

>> Bernarda Jug, učiteljica: Hrvatske fufe su ubile oko milijun malih Hrvata i Hrvatica

Učiteljica koja divlja, vrijeđa, huška i širi mržnju danas je otišla korak dalje

Danas je otišla korak dalje, pa se tako među novim videima koje prenosi uživo našao i onaj u kojem je telefonski razgovarala s dječakom koji dva tjedna nije išao u školu jer se njegovi roditelji protive tome da nosi masku u školi. U OŠ Krapinske Toplice, koju dječak pohađa, maske se nose samo na hodnicima i u WC-u. 

Ono što je zapanjujuće jest to kako je Bernarda Jug u razgovoru s 14-godišnjim dječakom sama davala odgovore koji joj odgovaraju pa tražila dječakovu potvrdu i manipulirala razgovorom kako bi do njezinih pratitelja došla slika točno onakva kakvu želi. Podsjetimo, dječakovi roditelji tražili su za svog sina izuzeće od nošenja maski, no Bernardi Jug su dječak i njegovi roditelji poslužili za kampanju protiv "brnjara", kako naziva maske. 

I premda smislenost maski u školama jest nešto što s razlogom je tema u društvu, posebno s obzirom na to da ni znanost još nije dokučila koji je odnos koristi i štete maski u školama, Jug provodi vrlo agresivnu kampanju eksploatirajući školu u Krapinskim Toplicama, djelatnike raznih institucija, roditelje dječaka, ali i ono što je najproblematičnije - 14-godišnjeg dječaka. U toj kampanji ne preza pedagoginju škole nazvati zagorskom sotonom i "gorom od četnika", ali ni javno objaviti telefonski poziv s dječakom koji vodi sama, dajući odgovore umjesto 14-godišnjaka. 

Jug koristi dobro poznatu taktiku, s dječakom naizgled razgovara kao s odraslim, ali daje mu odgovore i zaključuje umjesto njega. 

Kako Jug manipulira 14-godišnjim učenikom iz Krapinskih Toplica

Evo kako to izgleda. 

"Ispričaj i ono jučer kako su te na silu natjerali, na prevaru ustvari, da cirkusiraš s tom štetnom brnjarom, ne. Evo izvoli...", počinje Jug. 

Učenik odgovara kako su obiteljski odvjetnici, koji su u početku bili protiv maski, rekli da bi bilo dobro da stavi masku i da uđe u školu. Rekao je i da mu je bilo neugodno kad je vidio socijalne radnice i odvjetnike. 

"Da, da, da. Da, one su izvršile na tebe pritisak koristeći svoj autoritet, prvo svoje godine, onda svoj položaj i autoritet, i onda su ti... Ti nisi ni razumio, je li tako, zašto trebaš staviti masku. Mislio si da će sad oni nakon toga nešto riješiti da ti ubuduće to ne moraš, međutim samo su te napravili, po mojem, moj dojam je bio da su ti se ustvari, da su te na neki način izigrali, čak ću reći napravili te bedakom jer su te natjerali da staviš brnjaru, nisu te uopće pitali kak' se ti osjećaš pod time niti ih je zanimalo tvoje mišljenje. Je l' ih zanimalo tvoje mišljenje?"

"Pa, nije...", odgovara učenik, na što se Jug opet ubacuje.

Prekida dječaka, daje zaključke umjesto njega

"Naravno, pa skužila sam po ovom svemu do sada. I daj mi sad ispričaj sami taj... Ti si pokušao u školu ući normalno...".

"Da, ovaj... Ravnatelj i ove socijalne su rekli da stavim masku i ja sam bio onako malo prestrašen... Svi živi su bili vani..."

Tu dječaka opet prekida Jug. 

"Zato što su te doma došle zastrašivati i pričati da će oduzeti dijete... Ti si, naravno, bio prestrašen i onda si u tom strahu morao staviti brnjaru. Znači, ravnatelj i socijalne radnice pred školom. I reci kako si je stavio. 

"Samo ovak' ispod nosa i čim sam ušao, skinuo sam ispod brade, i to je to", odgovara učenik. 

Dječaku za školsku pedagoginju govori: Ona je Gestapo na hodniku

"I to je to, znači, svi oni isto hodaju s maskom tak' ispod brade i nikom' ništa, znači bitno je samo da se maska negdje vidi, nije uopće bitno da ona bude preko nosa, je l' da?" pita Jug.

"Pa jedino pedagoginja, ona to traži", odgovara učenik. 

Tu se ponovno ubacuje učiteljica u hrvatskoj osnovnoj školi Bernarda Jug, koja zaključuje umjesto dječaka: "Aha, ona je Gestapo na hodniku... Ona, ona provjerava, znači njoj je sada zadatak da provjerava tko ima masku ispod nosa, a tko nema. Strava". 

Ovo je samo dio razgovora koji je žena koja radi kao učiteljica, s djecom od šest do deset godina, vodila s dječakom i prenosila na Facebooku.

Monolog pa lekcija o prostituciji i odvjetnicima za kraj

U ostatku razgovora vodila je uglavnom monolog, koji je dječak slušao.

Pred kraj razgovora mu je rekla: "Sad samo to treba izgurati do kraja. Oni nemaju nikakvo pravo da to rade, znaš, samo je problem najti, ovoga, poštenog odvjetnika. Vidiš da su ovo sve lakrdijaši koji... Tvoj tata im je platil 3750 kuna, a on je za te novce na silu tebi stavil brnjaru. Odnosno ona. To je prebezobrazno. I sad vidiš kakvi su odrasli, to ti je jedna velika životna škola. Odvjetnicima... Zapamti, samo se prostitucija i kriminal plaćaju unaprijed. Znači, a odraslima, pardon, odvjetnicima, nikad ne plaćati unaprijed."

Tako Bernarda Jug, učiteljica u hrvatskoj osnovnoj školi, razgovara s 14-godišnjim djetetom. 

Ubrzo od dječaka traži potvrdu za svoj monolog. "Ja sam se jučer stavila u tvoju kožu. Da sam ja ti, ja bih se osjećala izigrano. Jesi se ti tako osjećao?" manipulira Jug. 

Dječak odgovara: "Pa... Malo da." Na to se odmah ponovno ubacuje Jug. 

"Pa da, nego šta, Znam", govori Jug pa potom dječaku govori da su mu odvjetnici podvalili i da je to "odvratno nešto".

Na kraju razgovora Jug kaže dječaku da pozdravi mamu i tatu i nalaže da joj jave novosti ako i kad ih bude. 

Bernarda Jug je i dalje učiteljica, ravnateljica joj ne daje otkaz, Ministarstvo prebacuje odgovornost

Iz Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu su na Indexova pitanja o njihovoj učiteljici Bernardi Jug rekli da će se o njezinu slučaju konzultirati s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

O ispadima Bernarde Jug mediji danima izvještavaju, a nadležni igraju ping-pong. Ministarstvo nam je jučer reklo da je za njezin rad i ponašanje nadležan poslodavac, odnosno škola, te nas je uputilo da se obratimo ravnateljici.

Ravnateljica Sonja Vuljan jučer nije stigla odgovoriti. Danas nam je poslala sljedeće priopćenje: "Bernarda Jug radi u PŠ Imbriovec kao učiteljica engleskog jezika od 2016. godine.

Tjedno radi dva dana po dva sata sa 6 učenika od 1. do 4. razreda. Pritužbi na njen rad, kao ni disciplinskih problema, nije bilo te nije pokrenut ni inspekcijski nadzor, no stručna služba škole ima uvid u rad svakog zaposlenika, pa tako i spomenute djelatnice Jug.

Slijedom svih objava Bernarde Jug u medijima, kao i njezinih aktivnosti izvan škole, konzultirat ćemo se s resornim ministarstvom te će se postupati u skladu sa zakonom."

Tako smo se našli usred još jedne tipične priče o preplitanju nadležnosti: Ministarstvo je vidi u školi, škola traži preporuku od Ministarstva. A Jug je i dalje učiteljica. 

Pročitajte više