Ovo je Brazilka na Tuđmanu i kila droge u njoj. Čeka se odgovor na još jedno pitanje

BRAZILKA koja je u tijelu u Hrvatsku pokušala prokrijumčariti gotovo kilogram kokaina jutros je izvedena pred istražnog suca u Velikoj Gorici. 

On je 28-godišnjoj takozvanoj muli koja se dosad branila šutnjom odredio mjesec dana istražnog zatvora. 

Pritvorena Brazilka je 3. listopada stigla u zračnu luku Franjo Tuđman iz Sao Paula preko Lisabona. 

Što ju je odalo?

Carinici su na nju posumnjali jer je, premda je rekla da će u Zagrebu turistički ostati 20 dana, imala samo mali kofer u kojem nije imala ni četkicu za zube te ruksak.

Odveli su je na rendgen koji je otkrio hrpu paketića droge u tijelu Brazilke. Zbog toga je, u cilju zaštite njezina zdravlja i života, odmah hospitalizirana u KBC-u Zagreb. Naime, da se samo jedna od 76 kapsula droge u njenom tijelu rastvorila, Brazilka bi bila u velikom riziku od smrti. 

Inače, ona je cijelo vrijeme negirala da prenosi drogu, a svojevrsno priznanje carinicima je dala tek nakon što su je suočili sa snimkom rendgena. 

Policajci i carinici deset dana čekali da Brazilka iz sebe izbaci 76 paketića droge

Policajcima i carinicima je preostalo samo čekati da obavi veliku nuždu i izbaci dokaze. I čekali su, danima.

Jučer je Brazilka napokon iz sebe izbacila svih 76 paketića droge. Iz nje je izašao gotovo kilogram kokaina u  76 paketića. 

Ukupna količina droge pronađene u tijelu 28-godišnje Brazilke je oko 990 grama.

Pitanje na koje policija još mora dati odgovor

Paketiće je prethodno progutala u Brazilu i tako ih unijela u Hrvatsku. Policija je konstatirala kako je cilj unosa droge bila daljnja preprodaja. 

Pitanje na koje se još očekuje odgovor od policije jest ima li informacije o tome tko je Brazilku čekao u Zagrebu kako bi preuzeo kilu kokaina koji je krijumčarila. 

 

Pročitajte više