Ovo je jedrenjak na kojem su se otrovali Talijani

Foto: Atlantia Cruising

JEDRENJAK na kojemu se dogodila tragedija je zapravo tradicionalni drveni gulet za grupe do 11 osoba, objavljeno je na web stranici Atlantia Cruisinga koji ga iznajmljuje. Pokušali smo nazvati brojeve navedene na webu, međutim nitko se nije javljao ni na jedan.

Gulet Atlantia je tradicionalni gulet izgrađen 1992. godine te renoviran 2009. i 2015. godine. Ima četiri duple i jednu trokrevetnu kabinu, blagovaonicu i potpuno opremljenu kuhinju te klimatiziran salon. Brod ima jedra i motor s unutarnjim izgaranjem. Trup broda je od drveta, a porivni stroj je dizel četverotaktni. Brod je dug 21, a širok 6,4 metra. Glavna paluba ima opremu za morske aktivnosti: kanu, opremu za ronjenje i ribolov te dasku za jedrenje.

Kako se navodi u opisu, posada govori engleski i hrvatski, a sastoji se od kapetana, mornara i kuhara koji priprema samo najbolja jela hrvatske i mediteranske kuhinje.

Na web stranici objavljen je i cjenik. Najjeftiniji tjedni najam je 9900 eura za tjedan dana u periodu između 1. siječnja i 25. svibnja te 28. rujna i 21. prosinca 2019., a najskuplji 11.900 eura između 29. lipnja i 31. kolovoza ove godine.

Očevid na jedrenjaku je u tijeku, a danas je pozlilo i dvojici policajaca.

 

Pročitajte više