KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ovo je krizna mjera u Omišu: Smanjuju javnu rasvjetu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

ZBOG novonastale situacije zbog koronavirusa i drastičnog smanjivanja prihoda Grad Omiš odlučio se na drastičnu mjeru.

Naime, kako napominju, potrebno je smanjivati troškove i rashode te će se između ostalog na području Grada Omiša vršiti redukcija javne rasvjete.

Ovu odluku objavili su na službenom Facebooku te mole sve građane za razumijevanje.

"Zbog novonastale situacije oko virusa Covid-19 (tzv. „koronavirusa“) i drastičnog smanjivanja prihoda Grada Omiša, potrebno je vršiti i smanjenje troškova tj. rashoda, te će se između ostalog na području Grada Omiša vršiti redukcija javne rasvjete. Molimo za razumijevanje novonastale situacije", stoji u obavijesti.

Split smanjuje plaće

Podsjetimo, splitska Gradska uprava danas je predstavila paket mjera za suzbijanje gospodarske krize od korone među kojima je smanjenje plaća i financiranja stranaka, a tijekom vremena i 50 do 70 manje zaposlenih.

Gradonačelniku, njegovim zamjenicima i čelnim ljudima gradskih komunalnih tvrtki plaća će se smanjiti za oko 20 posto, dok će za 15 posto nižu plaću primati pročelnici i ostali rukovoditelji. Paket mjera se odnosi, osim na Gradsku upravu, i na ustanove i poduzeća u vlasništvu grada.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više