Ovo je ludo, HDZ-ovka koja je spominjala Srbe i vrbe ne vjeruje da je izbačena

Screenshot: N1

RIJEČKA gradska vijećnica Ivona Milinović u razgovoru za N1 rekla je kako ona ne zna da je izbačena iz HDZ-a jer nije dobila nikakvu odluku, što je informacija koja je jučer došla iz riječkog ogranka te stranke. 

"Moram reći da nisam razočarani HDZ-ovac, vjerujem u HDZ koji čine njegovi članovi i oni me do sada nisu uglavnom razočarali. Što se tiče navodnog izbacivanja znam koliko i vi, ali nisam dobila nikakvu pisanu obavijest o toj navodnoj odluci.

Postupci pojedinaca nisu ono što je HDZ doktora Tuđmana bio, okupljanje svih stranačkih frakcija oko jedne ideje", rekla je Milinović.

Ne vjeruje da je izbačena, kaže da "gospodin Plenković ne bi to dozvolio"

Zapitala se odakle medijima informacija da je ona izbačena, na što joj je reporter N1 televizije odgovorio da je potvrda došla od predsjednika riječkog HDZ-a Lucijana Vukelića.

"Onda mogu samo konstatirati da on ne pozna statut HDZ-a. Čak i da je istina da je časni sud donio odluku tada bih imala pravo žaliti se visokom časnom sudu. Ili Vukelić ne pozna statut HDZ-a ili prejudicira odluku časnog suda, a koliko znam gospodina Plenkovića on to ne bi dozvolio", rekla je i dodala da je takvo ponašanje možda bilo u vrijeme Vukelićevog miljenika Tomislava Karamarka "koji je dozvoljavao da Vukelić nepropisno prijavljuje protukandidate kako bi pobijedio na unutarstranačkim izborima."

"Na što da se žalim?"

Na pitanje hoće li se žaliti na odluku o izbacivanju, odgovorila je: "Na što da se žalim? Gospodin Vukelić je iznio tu tezu u javnosti, niti županijski tajnik niti ja osobno nisam dobila odluku. Postoje procedure i ne mogu na temelju rekla-kazala i izjava gospodina Vukelića koje su često bile netočne nešto tvrditi. Pozivam vodstvo HDZ-a da sankcioniraju izjave gospodina Vukelića jer je naštetio ugledu HDZ-a i kampanji naše sadašnje i buduće predsjednice."

O tome je li ovo obračun s kadrovima Davora Ive Stiera, rekla je da ne bi voljela takve pretpostavke donositi. Ne voli ni da joj insinuiraju da joj je Stier mentor jer je s njim radila u Bruxellesu, a u HDZ-u je bila puno prije nego je njega upoznala. Na pitanje hoće li se on kandidirati na unutarstranačkim izborima, kazala je "da to pitaju njega jer ona nije njegova glasnogovornica".

"Nisam jos izbačena, kome da vraćam mandat ako sam još član HDZ-a. Sada hipotetski o nečemu govoriti mislim da je to suludo", odgovorila je za N1 na pitanje hoće li vratiti mandat u Gradskom vijeću Rijeke.

Pročitajte više