Ovo je muškarac osumnjičen da je prebio djevojku kod Rijeke

MUŠKARAC kojeg se sumnjiči da je u noći s četvrtka na petak pretukao djevojku ispred noćnog kluba u Viškovu kod Rijeke jutros je drugi put priveden riječkom Prekršajnom sudu. 

Nastavak je to postupka koji se protiv njega formalno vodi tek zbog prekršaja nepristojnog i naročito drskog ponašanja, iako ga se sumnjiči da je fizički napao djevojku i to zato što ga je ona navodno odbila. Nasilnik, koji je navodno bio pijan, je prije toga izbačen iz kluba gdje se navodno nabacivao skupini od četiri djevojaka. 

Za premlaćivanje je osumnjičen je 26-godišnji Šime L., psovao u kameru dok su ga privodili

26-godišnji muškarac kojeg se sumnjiči za napad na djevojku je Šime L, javlja Novi list. Kako su ranije poručili iz policije, on je u posljednjih desetak godina procesuiran za počinjenje više prekršajnih i kaznenih djela. Muškarac je jučer uhićen, a dok su ga policajac prvi put privodio na sud opsovao je u kamere RTL-a koje su ga snimile.

Sudac prekršajnog suda rekao je da 26-godišnjak poriče za sve za što ga se tereti.

Svjedok događaja je ispričao medijima da je divljak dvaput glavom djevojke udario u asfalt. 19-godišnja djevojka je ostala ležati na cesti gdje ju je i pronašla policija, a hitna pomoć je, prema riječima svjedoka, došla tek sat vremena nakon što je nasilnik prebio djevojku. 19-godišnjakinji su u bolnici konstatirane lakše ozlijede.

Na sud stigle dvije svjedokinje

Danas bi trebalo biti saslušano još nekoliko svjedoka prije negoli sudac donese konačnu odluku. Na sud su maloprije stigle i dvije djevojke, za koje se pretpostavlja da su svjedočile događaju, javlja Novi list. 

Maksimalna kazna koju divljak može dobiti je 50 do 350 nekadašnjih njemačkih maraka (u Zakonu su još uvijek, u 2018. godini kazne izražene u odavno ukinutim njemačkim markama op.a.) ili do najviše 30 dana zatvora.

Pročitajte više