Ovo je napadač iz Londona, lužinom opekao 12 ljudi. "Ne približavajte mu se"

Foto: Profimedia, Screenshot

Ukupno 12 osoba, uključujući djecu i policajce, prevezeno je u bolnicu nakon što je na njih u južnom Londonu bačena lužnata tvar, a za napadačem traje velika potraga. Muškarac je viđen kako bježi nakon strašnog incidenta na aveniji Lessar u Lambethu i policija ga i dalje traži. 

Žena (31) i njezine dvije kćeri (8 i 3 godine) prebačene su u bolnicu na liječenje. Među 12 ozlijeđenih osim majke i njezine dvije kćerkice je i pet policajaca koji su ozlijeđeni tijekom intervencije. 

Ozlijeđene su i tri žene, dvije u 30-im i jedna u 50-im godinama, kada su priskočile u pomoć ženi i djevojčicama. Puštene su iz bolnice s lakšim opeklinama. Muškarac u 50-ima, koji je također pomogao, lakše je ozlijeđen i odbio je bolničko liječenje.

Tko je napadač

Napadač još nije uhićen. U potrazi se koriste i policijski helikopteri, a u njoj sudjeluje i prometna policija. 

Policija je upozorila javnost da se ne približavaju muškarcu koji je napao ženu i dvije djevojčice. Rečeno je i da ima značajne ozljede u vidu opekotina na desnoj strani lica. 

Muškarac imena Abdul Shokoor Ezedi (35) iz Newcastlea posljednji je put viđen na Caledonian Roadu u sjevernom Londonu ranije danas, kazali su iz policije. Policajci kažu da je Ezedi pokušao pobjeći s mjesta događaja u automobilu nakon incidenta, ali se sudario s drugim vozilom, a zatim otišao pješice u smjeru Clapham Commona. Automobil koji je korišten tijekom napada pripada njemu.

Policija vjeruje da je Ezedi doputovao iz Newcastlea u srijedu prije napada u blizini Clapham Commona te da bi se mogao vratiti prema tom sjevernom gradu. 

Policija je objavila i da je tvar korištena u napadu bila lužnata. 

Objavljena snimka

U međuvremenu je objavljena i snimka napada s nadzornih kamera.  

"Vidjela sam kako muškarac baca dijete na pod. Žena je vikala "Ne vidim!"

Vozačica autobusa Shannon Christie, koja je vidjela napad, rekla je da je spasila trogodišnju djevojčicu koja je tijekom napada "bačena iz automobila". Christie je dodala da je napadač bio odjeven u crno te da je stekla dojam da je poznavao žrtve.

"Čula sam prasak i kako netko zove upomoć. Istrčala sam van i vidjela kako taj muškarac dijete baca na pod. Zatim ju je podigao i ponovo bacio na pod. U tom sam trenutku potrčala prema njoj i zgrabila je te je odvela", rekla je Christie.

Jedna je žena BBC-u rekla da je 31-godišnja žena više puta rekla "ne vidim" te da je svom partneru rekla da donese bocu vode.

Pročitajte više