Ovo je Plenkovićev skup, nigdje maski i distance. Zbog ovog inače kažnjavaju ljude

U HRVATSKOJ je i dalje na snazi mjera o tome da je na otvorenom dozvoljeno maksimalno 25 osoba.

To je mjera koja je na snazi praktički još od prvog lockdowna u proljeće prošle godine, a koju je HDZ-ova vlast shvatila prilično ozbiljno. Naime, kažnjivo je okupiti preko 25 osoba.

HDZ je danas u Rijeci na Korzu imao predizborni skup, na kojem ih je bilo znatno više od 25. Među stotinjak okupljenih bio je i premijer Andrej Plenković.

Na slici koju je na Facebooku objavio portal Rijeka Danas se vidi kako među okupljenima nema razmaka, a nema ni maski. Prekršene su tako osnovna epidemiološka pravila koja je obveznim učinio Plenkovićev HDZ i njegov Stožer.

Čovjeka kod Gline nedavno kaznili zbog okupljanja u dvorištu

Da je riječ o kažnjivoj praksi, pokazuje primjer od prošlog vikenda.

> Za vikend u dvorištu kuće kod Gline okupio 40-ak ljudi. Policija ga prijavila

Policija je tako kaznila čovjeka koji je u dvorištu obiteljske kuće kod Gline okupio 40-ak osoba.

Kako je priopćila policija, 45-godišnjak je u subotu u mjesto Ravno Rašće na području Gline, u dvorištu obiteljske kuće, organizirao privatno okupljanje na koje je došlo oko 40 ljudi. To je, navodi se u policijskom priopćenju, protivno odluci kojom je ograničeno održavanje privatnih okupljanja kao posebne sigurnosne mjere za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti.

Zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, vlasniku kuće je izdan obavezni prekršajni nalog, zaključuje se u priopćenju.

Policija: Nije bilo postupanja

Na HDZ-ovom skupu ima više od 25 ljudi. Ima ih i više od 40.

Index je kontaktirao primorsko-goransku policiju te pitao je li policija dobila dojavu o masovnom okupljanju na kojem se očito krše propisane mjere.

Iz policije su nam rekli da nije bilo nikakvog policijskog postupanja zbog masovnog okupljanja na riječkom Korzu.

Pročitajte više