Ovo je tip koji je danas uz prijetnju bombom upao u školu i tražio HDZ-ovog župana

Foto: Facebook

MUŠKARAC koji je danas tvrdeći da ima bombu upao u sisačku Strukovnu školu i tražio HDZ-ovog župana Žinića zove se Siniša Šipuš.

Podsjetimo, Šipuš je danas oko 12:15 upao u prostorije srednje Strukovne škole u Sisku, pri čemu je tvrdio da ima bombu. Rekao je da je sin branitelja te da traži HDZ-ovog župana Ivu Žinića. Naime, ured župana Žinića nalazi se u istoj zgradi kao i ta škola. 

Škola je odmah evakuirana, a nakon opsade koja je trajala nešto dulje od sat vremena Šipuša je svladala interventna policija. Kako doznaje Index, kod njega nije pronađeno nikakvo oružje.

Index je doznao da je Šipuš u trenucima dok je trajala opsada spominjao Karolinu Vidović Krišto, saborsku zastupnicu koja je donedavno bila članica Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Hina je izvijestila kako je Šipuš po upadu u školu prijateljima poslao poruku da je "zauzeta županija".

Tko je Siniša Šipuš?

Radi se o Siščaninu starom 30-godina čiji Facebook profil otkriva nekoliko zanimljivih informacija.

Šipuš je na Facebooku administrator zatvorene Facebook grupe pod nazivom Sisak je srce moje, koja je u trenutku objave ovog članka imala više od 2000 članova.

Nakon potresa koji je pogodio Baniju Šipuš je u toj grupi objavio niz prilično nesuvislih postova koji su napisani isključivo velikim slovima. U njima je prozivao premijera Andreja Plenkovića, ministra branitelja Tomu Medveda i predsjednika sabora Gordana Jandrokovića.

Njegov osobni Facebook profil ne otkriva puno o njemu, ali je zanimljivo da je 2018. godine podijelio objavu ekstremno desne stranke Generacija obnove kojom se izražavalo protivljenje HZZ-ovim subvencijama za zapošljavanje migranata u Hrvatskoj.

Nedugo prije toga podijelio je još jednu antimigrantsku objavu. Konkretno, radilo se o videu krajnje desnog saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića koji je govorio protiv tzv. Marakeškog sporazuma.

Pročitajte više