Ovo je vozačica koja je pijana autom upala u puni kafić, poginuo je gost

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U PROMETNOJ nesreći koja se dogodila u subotu oko 23.45 sati u Ulici Zelenice u Labinu poginuo je 34-godišnji Ivan Batelić iz Labina, gost kafića Rock Caffe, dok su četiri osobe iz istog lokala ozlijeđene. Dvije su s težim ozljedama prebačene u riječki KBC, dok su dvije osobe s lakšim ozljedama nakon nesreće zbrinute u Puli.

Vozačica (28) iz Medulina prijavljena je za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, i to za stavak 1. i 4. članka 227. Kaznenog zakona, po čemu joj prijeti zatvorska kazna u trajanju od tri do 15 godina. Večeras je prepraćena u Županijsko državno odvjetništvo u Puli, gdje se odlučuje o tome hoće li odmah biti pritvorena.

Bila je potpuno pijana

Nesvakidašnja nesreća dogodila se u središtu Labina - skrivila ju je 28-godišnjakinja iz Medulina koja je upravljala Volkswagen Polom pod utjecajem 1,37 promila alkohola te se zabila u ugostiteljski objekt Rock Caffe u kojem je boravio veći broj gostiju.

Naime, dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, vozačica je zbog neprilagođene brzine udarila u nogostup s desne strane, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta Rock Caffe i udarila u grupu posjetitelja.

Kafić je bio krcat

Većina gostiju prepunog labinskog Rock Caffea, na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara, bila je prisebna pa su do dolaska hitne pomoći odmah priskočili u pomoć ozlijeđenima, izvukli automobil i počistili razbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći, piše Glas Istre.

Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena je trojici muškaraca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest Hitne medicinske pomoći da je zbog zadobivenih ozljeda preminuo 34-godišnji muškarac, odnosno Ivan Batelić.

Njegovo tijelo prevezeno je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije. U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su gosti kafića, 32-godišnjakinja iz Raše i 31-godišnjak iz Labina, teže ozlijeđeni dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji iz Svete Nedelje i 29-godišnjaku iz Raše koji su lakše ozlijeđeni i pušteni su kući.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija je u 3.20 sati uhitila 28-godišnju vozačicu iz Medulina te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje. S njom je u automobilu kao suvozač bio 30-godišnjak iz okolice Marčane.

Poginuli Ivan Batelić Pipi bio je kuhar u Valamarovom hotelu u Rapcu, ali i glazbenik, bas gitarist u nekoliko labinskih bendova. Omiljen u svom društvu, pristojan, dobroćudan, pristupačan i uvijek sklon humoru kao i njegov otac, svim Labinjanima poznat Darko Batelić Pipica, recepcioner. On je nedavno otišao u mirovinu i dugogodišnji je "alfa i omega" labinske udruge maškara Labinjonska kompanija-domoća folšarija.

Svjedok: Mislili smo da se netko potukao

U vrijeme nesreće za susjednim je stolom u Rock Caffeu sjedio je mladić koji je jako dobro poznavao 34-godišnjaka koji je poginuo.

"Ivan je u društvu bio omiljen. Sa svima je bio dobar. Bio je aktivan na glazbenoj sceni Labinštine, svirao je u nekoliko bendova. O njemu mogu reći sve najbolje i najljepše. Kulturan, fin mladić. Super prijatelj, uvijek raspoložen i spreman za šalu, jednom riječju super dečko. Često smo se družili i izlazili zajedno. Kada se to dogodilo, ja sam sa svojim društvom bio do Ivanovog stola, odjednom je nastao kaos, čula se vriska, galama, plač. Našli smo se svi na podu. Mislio sam da je izbila neka tučnjava, a ono auto je uletio između nas dok smo sjedili za stolovima, pričali i ispijali piće. Prijateljica za mojim stolom zaradila je 5-6 šavova na glavi. I ja sam se našao na podu, ali sam prošao bez ozljeda. Najteže su stradali svi za Ivanovim stolom, čuli smo oko 3 ujutro da je preminuo od ozljeda. Bio je to šok za sve nas", ispričao je svjedok.

Pročitajte više