Ovo su naslovnice Vučićevih tabloida. Teroriste zovu junacima

Foto: Telegraf.rs

PROŠLA su tri dana od sukoba naoružanih lokalnih Srba i kosovske policije na sjeveru Kosova, ali tenzije se ne smiruju. Beograd odbacuje odgovornost za događaje i tvrdi da je Priština jedini krivac. Takav narativ su zauzeli i Vučićevi tabloidi. 

Alo.rs na naslovnici današnjeg tiskanog izdanja ubijene srpske napadače naziva "žrtvama Kurtijevog terora". Optužuju Kurtijeve policajce da su i jučer upadali u domove Srba. Tvrde da Albanci pod zastavom Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) prijete osvetom nad grobom ubijenog kosovskog policajca. 

Na meti je i srpska "lešinarska opozicija koja profitira na tragediji". Alo.rs već danima ima slične naslovnice. Tako su u jučerašnjem izdanju pisali da "Kurti želi još krvi". Nazivaju ga monstrumom koji "otvoreno najavljuje nastavak terora". "Zapad dao dozvolu za pokolj nad našim narodom", naglašavaju. 

U izdanju od ponedjeljka stoje naslovi poput: "Kurtijevi teroristi ubijaju Srbe", "Monstrumi i ranjene pustili da umru" i "Albin Kurti je krivac za sav kaos". 

Kurir najavljuje što slijedi

Kurir danas tvrdi da je legaliziran lov na Srbe. "Kurti će udariti još žešće, cilj mu je masovno iseljavanje našeg naroda s Kosova", predviđaju. U jučerašnjem izdanju citiraju neimenovane stručnjake koji smatraju da je "Kurti isključivi krivac za sav kaos na Kosovu i Metohiji". 

U ponedjeljak su pucnjavu nazvali "planiranim krvoprolićem" i "Kurtijevim nasiljem nad Srbima". Citiraju srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je rekao da je Kurti jedini krivac kojem je "životni san" uvući Srbe u rat. Ističu da je međunarodna zajednica dala Kurtiju dozvolu da pobije Srbe. 

I Informer napada Kurtija 

Informer danas na naslovnici ima fotografije ubijenih srpskih napadača s naslovom: "Ovo su naši kosovski junaci." Tvrdi se da je riječ o ljudima koji su ustali "protiv jezivog šiptarskog terora i položili život za otadžbinu". "Neka im je vječna slava i hvala", dodaju. 

Jučer su optužili Kurtija da "hoće još krvi". "Lažni premijer Albin Kurti najavio je da će goniti do kraja sve Srbe koji su protiv integriteta i suvereniteta Kosova", stoji na jučerašnjoj naslovnici. Ističe se da su ubijeni Srbi bili "isprovocirani šiptarskim zulumom". 

U ponedjeljak su također pisali da je "krv na Kurtijevim rukama". Citirali su i Vučića koji je izjavio da Kurti želi uvući Srbiju u rat s NATO-om. 

"KFOR dopustio strijeljanje Srba"

Blic je uvjeren da Zapad "gubi konce na Kosovu". "Strani diplomati su zabrinuti da će izgubiti kontrolu nad Prištinom, na koju se oslanjaju, pa joj čine ustupke", tvrde. I oni naglašavaju da se nastavlja "Kurtijev teror". Javljaju da je uhićeno osmero Srba, iako su neki od njih ranjeni. 

Srpski Telegraf smatra da je "KFOR dopustio strijeljanje Srba". "Kurtijevci nisu htjeli živu glavu u manastiru", glasi jedan od naslova. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više