Ovo su osumnjičeni za otmicu i ubojstvo Vanje (14)

Foto: Facebook

DJEVOJČICA Vanja G. (14) iz Skoplja, koja je nestala u ponedjeljak 27. studenoga oko 7:25 ujutro na putu do škole, i za kojom je tragala cijela regija, pronađena je mrtva kod sela Orman, na rubu makedonskog glavnog grada. Ubojstvo djevojčice povezano je s ubojstvom 74-godišnjaka. Kako je objavilo makedonsko državno odvjetništvo, utvrđeno je da je djevojčica ubijena u ponedjeljak ujutro, oko 10 sati, samo nekoliko sati nakon otmice.

Ovo ubojstvo je, kako navode, povezano s još jednim ubojstvom u Sjevernoj Makedoniji. Naime, pronađeno je i tijelo Panča Žeževskog (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24. studenog, nekoliko dana prije nestanka djevojčice, a tužiteljstvo je utvrdilo da su oba ubojstva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje.

Kako javlja makedonski portal Telma, osumnjičen je Ljupčo Palevski Palčo. On je, navodi se dalje, nedostupan makedonskim vlastima.

Palevski u Makedoniji ima desničarsku prorusku stranku, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj tjeralici koju je raspisala Hrvatska. Imao je i svoj podcast.

Među osumnjičenima je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden i uhićen. Treći osumnjičenik je Velibor Manev, koji je također pritvoren. Pritvor se traži i za trećeg uhićenika, Bore Videvskog iz Velesa, tvrde Thelmini izvori iz istrage.

Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima s Palevskim-Palcom preko manje radikalne "Stranke prava". Prema onome što se može vidjeti na njegovom FB profilu, Palevski se javljao svakodnevno osim 27. studenog, kada se, prema istrazi, dogodila otmica i ubojstvo 14-godišnje Vanje.

Pročitajte više