Ovo su SMS poruke kojima pozivaju ljude da glasaju za HDZ, prijavite ih!

Foto: Facebook

VIŠE čitatelja Indexa prijavilo nam je kako su tijekom dana primili neželjene političke SMS poruke koje pozivaju na glasanje za HDZ-ove kandidate na lokalnim izborima.

"Uvest ćemo neradnu nedjelju jer svaka obitelj to zaslužuje! Sada je bitan Vaš glas za HDZ", jedna je od tih poruka koja se šalje SMS-om. I druga poruka također poziva da se glasa za tu stranku.

Prijavite neželjene poruke

"Do sada je vlada uplatila preko 10 milijardi kuna za Covid potpore. Za nastavak stabilnosti unatoč Covid krizi, sada je bitan Vaš glas za HDZ", stoji u drugoj poruci koju su primili čitatelji Indexa.

Jedna od onih koja je dobila SMS poruka je i jedna od čelnica Radničke fronte Katarina Peović.

"Za daljnji razvoj i povećanu produktivnost, a bez otpuštanja u gradskoj i državnoj upravi, sad je bitan Vaš glas za HDZ", stoji u toj poruci.

Podsjetimo kako u slučaju zlonamjernih poziva, SMS ili MMS poruka korisnici imaju mogućnost upućivanja prijave svom operateru. Nakon što utvrdi sve potrebne činjenice operater ima obvezu proslijediti prijavu nadležnoj policijskoj upravi na daljnje postupanje. Isto tako, neželjenom elektroničkom komunikacijom smatra se svaka izravna promidžba i prodaja uporabom automatskih elektroničkih komunikacijskih sustava, uključujući SMS i MMS poruke. Te poruke su dopuštene samo uz prethodno pribavljenu privolu fizičke osobe.

Zabrana rada nedjeljom - klasični predizborni trik HDZ-a

Što se tiče samih poruka koje pozivaju na glasanje za kandidate HDZ-a, naglasimo kako se upravo ideja o neradnoj nedjelji redovito pojavljuje u predizborno vrijeme. Šef HDZ-a Andrej Plenković nedavno je rekao da misli "ozbiljno oko neradne nedjelje". Također smo otkrili kako u HDZ-u nisu napravili nijednu analizu koja bi opravdala neradnu nedjelju, iako su govorili da jesu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više