Ovog vikenda se održava Ultra, policija objavila kako se mijenja promet

Foto: PU splitsko-dalmatinska

IZ POLICIJSKE uprave Splitsko-dalmatinske danas su se oglasili priopćenjem povodom održavanja festivala elektronske glazbe Ultra Europe 2019.

U priopćenju su objavili koje će ulice, po potrebi, privremeno ograničiti za promet.

Ograničenja prometa

"Tijekom petka, subote i nedjelje ( 12/13., 13/14. i 14/15. srpnja)  u Splitu, na prostoru sportskog kompleksa Park Mladeži održat će se javno okupljanje pod nazivom Ultra Europe 2019. 

U utorak, 16. srpnja javno okupljanje se nastavlja održavati na otoku Hvaru, Grad Hvar, u prostoru hotela Amfora.
 

Ovisno o intenzitetu pješačkog prometa u zoni javnog okupljanja u Splitu, policijski službenici će po potrebi privremeno ograničiti kretanja vozila, i to u:

-dijelu ulice Hrvatske mornarice (od ulice Domovinskog rata do ulice Ante Starčevića)
-ulici Put Brodarice
-ulici Mike Tripala
-kod raskrižja ulice Mike Tripala i ulice Velimira Terzića.
 
O potrebi privremenog zatvaranja prometnica izvijestit ćemo javnost. Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozilima", poručili su.

Savjetuju kada izbjegavati prometnice oko stadiona

Osim toga, savjetuju građanima kada je najbolje izbjegavati prometnice u užoj zoni stadiona.
 
"Savjetujemo građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje prometnicama u užoj zoni stadiona. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz alternativne pravce kretanja u slučaju  blokade prometa.

 
Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, dodatno ukazujemo građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu. 

S obzirom na to da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj posjetitelja, savjetujemo posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih.
 
Obavještavamo građane kako će policija, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme i nakon održavanja javnih okupljanja vršiti snimanje na mjestima javnih okupljanja i prilaznim pravcima.
 
Molimo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na mjestima javnih okupljanja."
 

Pročitajte više