Ozlijeđeni vozač imao 20 godina staža, ne zna se zašto je tramvaj iskočio iz tračnica

GLASNOGOVORNIK ZET-a Tomislav Jurić u razgovoru za Index kazao je kako vozač koji je upravljao tramvajem koji je na križanju Vukovarske i Henizlove iskočio iz tračnica, iza sebe ima dvadeset godina iskustva u svom poslu.

> Tramvaj iskočio iz tračnica na križanju Vukovarske i Heinzlove, više osoba ozlijeđeno

Što je izazvalo iskakanje bit će poznato tek nakon očevida. Radi se o tramvaju tipa KT4, kojeg je proizvodila češka (odnosno tadašnja čehoslovačka) tvrtka ČKD Tatra, a tramvaj se proizvodio u više varijanti.

Jurić kaže kako su u ZET-u oko 13 i 20 minuta zaprimili obavijest kako je tramvaj koji je vozio na liniji 13, ulicom grada Vukovara nakon križanja s Heinzlovom, iz zasad neutvrđenih razloga, izletio iz tračnica i pritom se zabio u stup.

49-godišnji vozač koji se nalazio u kabini koja je nakon udara u potpunosti smrskana, teško je ozlijeđen. Ozlijeđeno je i 12 putnika, koji su prevezeni u više bolnica u Zagrebu.

Na mjesto nesreće došao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao da sigurnost prometa u Zagrebu očito nije dobra. "Materijalna šteta je velika, ali ljudski život nema cijene tako da moramo biti zahvalni Bogu što nitko nije poginuo", kaže Bandić koji se zbog nesreće vratio sa svog puta iz Zagorja.

K.C.
Foto: L.T.

Pročitajte više