Pacijenti: Fuchs primljen preko reda na Traumu. Bolnica: Mislili smo da je hitno

Foto: PIXSELL/Boris Scitar

MINISTAR obrazovanja Radovan Fuchs tijekom ovog vikenda bio je u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici. Večernji piše, pozivajući se na pacijente koji su tamo čekali, da je Fuchs primljen preko reda. 

Večernji piše da su neki pacijenti čekali satima te da je Fuchsa na ulazu u bolnicu dočekao zaštitar koji ga je potom otpratio u dio bolnice u kojem se obavlja rendgen. Pacijenti kažu da nije čekao ni minutu.

Po navodima pacijenata ministar Radovan Fuchs je nakon slikanja pored ljudi u čekaonici ušao u ambulantu i tamo se zadržao u razgovoru s liječnikom svega desetak minuta.

"Mislili smo da je hitno, ipak nije bilo"

Iz KBC-a Sestre milosrdnice kazali su da su mislili da je bilo hitno, ali se ispostavilo da nije.

"Potvrđujemo dolazak ministra znanosti i obrazovanja na rendgen pregled u Kliniku za traumatologiju Zagreb. Liječnik kod kojeg je ministar kao pacijent bio u obradi procijenio je da bi pregled trebalo obaviti u hitnom postupku. Pregledom je ipak ustanovljeno da pacijent nije imao većih zdravstvenih problema odnosno da povreda nije zahtijevala daljnju obradu te je pacijent otpušten na kućno liječenje", rekli su iz Vinogradske Večernjem listu.

Oglasilo se i Ministarstvo

Iz Ministarstva su rekli da ne mogu odgovarati na pitanje iz osobnog područja.

"Ne možemo odgovoriti na vaše upite jer se radi o pitanjima vezanima uz zdravstveno stanje koja spadaju u osobno područje. Ono što svakako želimo istaknuti jest da ministar nema većih zdravstvenih problema koji mogu utjecati na obavljanje njegove ministarske dužnosti", kazali su Večernjem iz Ministarstva.

Pročitajte više