Padaju glave u splitskim gradskim firmama: SDP-ovca zamijenio Kerumov čovjek

Foto: Index/FaH

POČELE su padati glave u splitskim gradskim firmama. Prvi je s funkcije odletio direktor Stanouprave Marko Šundov. Zamijenit će ga dosadašnji savjetnik Ante Zuanić, koji je u Stanoupravu stigao za vrijeme Kerumove administracije. Smjena SDP-ovca Šundova bila je očekivana, a ime Ante Zuanića kao izglednog nasljednika cirkulira Splitom već nekoliko mjeseci.

Smjenu nam je potvrdio dogradonačelnik Nino Vela, koji predstavlja Skupštinu društva. Natječaja nije bilo, Zuanić je postavljen odlukom vlasti. Po Kerumovom prijedlogu. Uz odobrenje gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Valjda se i njega nešto pitalo oko svega.

"To je bio osnovni dnevni red Skupštine. Uobičajeni postupak. Dosadašnji direktor je sukladno statutu imenovan, tako je razrješen i imenovan njegov nasljednik. Sukladno ugovoru naći će određeno mjesto za sebe pa će se to uskladiti. Treba vidjeti što nudi novi direktor, gdje se vidi dosadašnji. Vrlo često dosadašnji direktori dogovore i nađu neko mjesto gdje mogu raditi. Ovisi o volji jednog i drugog, rekli su da će naći neko rješenje kako bi Šundov mogao dalje raditi", kazao nam je Vela.

Novi direktor tek treba dati svoj plan rada

Za sada nema saznanja o spornim situacijama iz mandata direktora Šundova.

"Nadzorni odbor je novi, napravit će zajedno s novom Upravom pregled dosadašnjeg poslovanja, onda ćemo imati kompletnu situaciju. Nije bilo nekakvih ekscesnih situacija, čovjeku istječe mandat, imenuje se nova Uprava, odgovorni ljudi u skladu s programom. Zuanić je dobio povjerenje nove gradske uprave. Nakon analize poslovanja, trebao bi dati plan za sljedeće godine. Očekujemo konstruktivan pristup, aktivniji način rada. Ovdje nije predviđen natječaj, na osnovu ponuđenih životopisa obavljen je interni natječaj. Mišljenja smo kako može biti kvalitetan direktor", uvjeren je Vela. 

Premda gradonačelnik i njegov zamjenički tim dolaze iz HDZ-a, Kerum je podjelom vlasti dobio kontrolu Stanouprave. Zuanić je njegov kadar.

"Kerum je partner. Ima pravo predlagati. Predložio je neke ljude u koje ima povjerenje. O ljudima smo razgovarali. To što je došao za vrijeme Keruma, ne mora značiti ništa loše", smatra Vela. 

Pročitajte više