Pakistan poručio ilegalnim migrantima: Napustite odmah zemlju ili ćemo vas protjerati

Foto: EPA

Pakistan je naredio svim ilegalnim migrantima da napuste zemlju ili im prijeti protjerivanje nakon što je otkrio da su Afganistanci izvršili 14 od 24 samoubilačkih bombaških napada u toj južnoazijskoj zemlji ove godine. Ministar unutarnjih poslova Sarfraz Bugti rekao je da svi ilegalni migranti trebaju napustiti Pakistan do 1. studenoga ili će biti prisilno protjerani. Otkrio je da oko 1.73 milijuna afganistanskih državljana u Pakistanu nema legalne isprave za ostanak.

Bugti je to rekao u Islamabadu nakon sastanka premijera i šefa vojske s civilnim i vojnim liderima. Bombaši samoubojice upali su na vjerska okupljanja u Pakistanu prošlog tjedna i ubili najmanje 57 ljudi. Kabul nije odmah odgovorio na Bugtijevu najavu.

Afganistanski talibani odbacili su optužbe da se afganistanski teritorij koristi za militantne aktivnosti i rekli su da je sigurnost Pakistana unutarnje pitanje. Militantni napadi u Pakistanu povećali su se od 2022. godine, kad je prekinut prekid vatre između vlade i Tehreek-e-Taliban Pakistana (TTP), krovnog tijela tvrdokornih sunitskih islamističkih skupina.

Pročitajte više

 

Pročitajte više